Szegedi hírek

2022.12.11. 11:30

Eladnák a nudista strandot

Amennyiben a közgyűlés támogatja, eladhatja a város a kiskundorozsmai naturista strand és kemping területét. Amíg viszont nem akad vevő, természetesen bérbe is adnák.

delmagyar.hu

Eladnák az 5 hektáros területet. Fotó: Szeged-Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping

Az ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései című, egyébként 59 oldalas előterjesztést is tárgyalja december 16-án a szegedi közgyűlés. A Kovács Tamás alpolgármester nevével fémjelzett előterjesztésben szerepel, hogy értékesítésre jelöljék ki a Szeged III. Kiskundorozsma belterület kivett strandfürdő alrészlet, valamint kivett beépítetlen terület megjelölésű ingatlanokat. Ez a dorozsmai naturista strand és kemping területét jelenti.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. még 2004 novemberében között bérleti szerződést a korábban az érintett önkormányzati tulajdonú területre és ingatlanra, amely idén szeptember végén lejárt.

Kovács Tamás szerint a hasznosítás leggazdaságosabb módja az értékesítés lenne, így értékbecslést is készíttettek, az alapján 137,6 millió forintot ér a tárgyi ingatlan. Versenyeztetési eljárás útján, nyilvános pályázat lebonyolításával, licitálással lehet értékesíteni a helyi vagyonrendeletnek megfelelően, méghozzá úgy, hogy a vízfelület bérbevételi lehetősége is biztosított a nyertes pályázó részére.

Mivel a terület a Sziksósfürdő Strand és Kemping szomszédságában van, fürdőként és kempingként nem engednék hasznosítani a leendő új tulajdonosnak, kivéve ha naturista lenne. Az értékesítésre kijelöléssel egyidejűleg bérleteztetésre is kijelölik a területet, amely az előterjesztés szerint vagy az eladásig, vagy sikertelen pályázat esetében az ismételt pályáztatás eredményes lezárultáig tartana.

A Szeged-Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping honlapján az olvasható, hogy közvetlenül a tó partján elhelyezkedő 5 hektáros, parkosított területről van szó. A május elejétől szeptember közepéig nyitva tartó kempingben árammal ellátott sátor- és lakókocsi helyekkel, továbbá bérelhető lakókocsikkal és faházakkal várják a vendégeket. Van lehetőség szabadtéri sütögetésre, sportolásra, továbbá hagyományos és infraszauna is van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában