Szegedi hírek

2022.12.07. 13:25

Elkészült a Városgazda utca

S. Z.

Segítője is volt az útátadáson az alpolgármesternek. Fotó: Karnok Csaba

Elkészült a Városgazda utca, új körforgalommal a Kereskedő köznél. Ezzel befejeződött a belterületi gazdasági utak fejlesztése projekt, amelyben az önkormányzat három helyszínen épített és újított fel utakat, járdákat, kerékpáros létesítményeket – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szeged városfejlesztési alpolgármestere. Nagy Sándor az átadáskor a helyszínen elmondta, hogy Szeged a fejlesztésre 1 milliárd 230 millió forint európai uniós támogatást használt fel, és további 61 millió forint saját forrást költött.

A Városgazda utcán a munkavégzés idén februárban indult el, a Bajai úttól a Kereskedő közig korszerűsítették az utat, összesen 712 méter hosszan. A Városgazda utcát 378 méter hosszan és 7 méter szélesen újraaszfaltozták. A Kereskedő köz felőli, meglévő útszakaszt 153 méter hosszan szélesítették, illetve a földutas szakaszt kiépítették 6 méter szélesen és 181 méter hosszan. A Kereskedő köz csatlakozásánál lévő buszfordulót körfogalommá építették át. A teljes szakaszon kiépült a közvilágítás, kerékpártámaszokat telepítettek és kerékpáros nyomokat festettek fel. A hiányzó járdák is elkészültek 677 méter hosszan és 1,5 méter szélesen. A kétszer egysávos Városgazda utca buszközlekedésre is alkalmassá vált. A befejezett körforgalmat az alpolgármester a Mikulással tekintette meg, akitől a végén mindenki csomagot kapott. 


 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában