Szegedi hírek

2022.12.08. 18:50

Ezer hálózati számítógépet kapott az SZTE

Ünnepélyes keretek között írták alá a Szegedi Tudományegyetemen csütörtökön azt az adományozó okiratot, amellyel ezer darab hálózati számítógépet, úgynevezett vékonyklienst adományozott a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata az egyetem intézményei részére.

Koós Kata

Az adományozó okiratot csütörtökön írta alá az egyetem vezetése és Vidra László, az adományozó Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Karnok Csaba

– Szegeddel stratégiai partnerséget ápolunk. A Delta csoport egyik fontos fejlesztési részlege évek óta a városban működik, így természetes volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel alakul ki szoros együttműködésünk a jövő digitális egyetemének megvalósításáért. Ma ugyanis sem korszerű oktatás, sem egészségügyi szolgáltatás nem létezik élenjáró technológiai háttér nélkül. A Delta csoport ezzel az adománnyal járul hozzá a mind oktatási és technológiai, mind élettudományi területen méltán híres egyetem további fejlődéséhez – mondta Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója. 

Az adomány átvételekor Rovó László rektor hangsúlyozta, az SZTE számára stratégiai fontosságú a működés digitalizációja, a digitális működési kultúra meghonosítása annak érdekében, hogy az egyetem megőrizze vezető szerepét a felsőoktatási intézmények versenyében, hallgatóit a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással lássa el, oktatói, kutatói, valamint az egészségügyet igénybe vevők számára pedig a legmodernebb feltételeket biztosítsa. 

Fekete Csaba, az SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság igazgatója elmondta, az egyetemi intézményekben napi szinten körülbelül tízezer számítógépet működtetnek. A Delta csoport által adományozott vékony kliensek az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolába, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolába, a klinikai központba és a Klebelsberg Könyvtárba kerülnek majd. Utóbbi esetében 300 publikus számítógép cseréje zajlik majd le. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában