Hódmezővásárhely

2022.12.08. 21:45

Feldíszítették a Szeretet fáját Vásárhelyen

A hagyományokhoz hűen Hódmezővásárhelyen, a Szent István templom árkádja alatt díszítették fel a gyerekek a Szeretet fáját. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén már ötödik alkalommal szervezte meg a programot.

Kovács Erika

A Szent István templomnál több száz szív díszíti a Szeretet fáját, mindegyiken egy-egy rajz, karácsonyi üzenet található. Fotó: Kovács Erika

– Ez egy olyan karácsonyfa, amihez a díszeket a város kisiskolásai készítik el. Az volt a kérésünk a gyerekekhez, hogy írják le, rajzolják le, hogy miért fontos ünnep a karácsony, mit jelent nekik ez az ünnep – mondta lapunknak Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapítótagja.

Az elsősök, mivel még csak most tanulnak írni, rajzokat készítettek a piros szívekre, a nagyobbak pedig megfogalmazták az érzéseiket.

– Szívhez szóló üzeneteket olvashatunk a Szeretet fáján. Tanulságos, felnőtteknek is elgondolkodtató, hogy a gyermeki szívekben, lelkekben mi is a legfontosabb karácsonnyal kapcsolatban. Mindenkinek azt ajánlom, jöjjön el ide a Szent István térre és időzzön el néhány percig a karácsonyfánál, olvassa el, hogy a gyerekek szerint miről is kellene, hogy szóljon a karácsony. Idén is több mint 400 gyermek készített díszt a fára, amit hagyományosan vízkeresztkor bontunk le – mondta Juhász Tünde.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület az osztályokat megvendégelte és egy rövid szabadtéri diszkót is szerveztek számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában