Makó

2022.12.02. 18:50

Fiatalokat segít a makói Ipartestület

Mentorprogramot indítanak fiataloknak.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Mentorprogramot indítunk olyan fiataloknak, akik gondolkoznak azon, hogy vállalkozásba fogjanak. A célunk az, hogy megerősítsük az önbizalmukat, illetve sikeres, pozitív példákat mutassunk be nekik – mondta a makói Ipartestületen belül működő Tisztes Iparért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a lapunkban már bemutatott Bede Dániel. 

Ennek apropója az volt, hogy a héten véget ért az a három részből álló előadás-sorozat, amivel a hasonló jövő évi programokat alapozták meg. 

Az előadásoknak a makói Galamb-agráriskola adott otthont és bár nyitottak voltak mások előtt is, főként az intézmény diákjai hallgatták meg ezeket. Az utolsó előadó a fővárosi Szilvási László volt, akinek több sikeres vállalkozása működik és karrierje három évtizede indult. Ő hitelesen tudta átadni saját, értékes tapasztalatait.

Bede Dánijel azt mondta, a mentorprogram révén olyan hasznos tudással szeretnék a fiatalokat felvértezni, mint például hogy miként kell egy vállalkozást elindítani, miként gondolkozzanak és menedzseljék életüket a vezetői pálya felé, hogyan vállaljanak felelősséget maguk és mások iránt, vagy éppen mi szükséges egy mérnöki, tervezői, vezetői pozíció betöltéséhez. Az sem mindegy, miként kezelik a pénzügyeket a céges, illetve a magánéletben. 

– A tapasztalatunk az, hogy miután az egész világ bizonytalan, a fiatalok sem rendelkeznek kellő önbizalommal, motivációval – mondta.

A szervezők most a három iskolai előadás tapasztalatait összegzik. A jövő évben ezek alapján indul egy újabb előadás-sorozat Makón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában