Szegedi hírek

2022.12.29. 15:45

Gulyáslevest kaptak a rászorulók

Csaknem négyszáz adag ételt osztottak ki a nappali melegedőben, ahová dél közeledtével folyamatosan érkeztek a hajléktalanok.

Koós Kata

Tóth Bogyó István elmondta, a két ünnep között kevesebb ételosztást tartanak városszerte, ezért szervezték jótékonysági akciójukat csütörtökre. Fotó: Karnok Csaba

Jótékonysági ételosztást rendezett a rászorulóknak az újszegedi, nappali melegedőben a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete csütörtökön. A 15 éve alakult szervezet rendszeresen támogatja a nélkülözőket, péntekenként Tápai utcai klubhelyiségükben osztanak gyümölcsöt, ruhát és hideg élelmet. A karácsony utáni szeretetebéd szintén régi hagyománya a civileknek. 

– Karácsony előtt viszonylag sok ételosztást tartanak városszerte, az ünnep után azonban alig. Ezért szoktuk mi Szilveszter előtt tartani – mondta el lapunknak Tóth Bogyó István, az egyesület elnöke. 

Csütörtökön csaknem négyszáz adag étellel érkeztek a nappali melegedőbe, ahová dél közeledtével folyamatosan érkeztek a hajléktalanok. Volt, aki helyben fogyasztotta el az ételt, mások elvitték magukkal későbbre. A civilek ez alkalommal gombás-szejtános gulyáslevessel kedveskedtek a nélkülözőknek. Tóth Bogyó István elmondta, egy adag étel előállítási költsége körülbelül hétszáz forint, amelyet az egyesület tagjai saját erőből finanszíroznak. Ahogy fogalmazott, nem tudja, meddig bírják anyagilag, mert sok a rászoruló. 

– Az utóbbi években már nem kaptunk a várostól támogatást – közölte. A szervezetnek az Őrangyal Gasztroházzal van együttműködési szerződése, a csütörtöki hamisgulyás is ott készült. Az egyesület nem csak a hajléktalanokat támogatja, az étel- és ruhaosztásokon bárkit szeretettel látnak, rászoruló nyugdíjasokat és nagycsaládosokat is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában