Szegedi hírek

2022.12.18. 14:00

Kiszállították a rotrysták a jótékonysági csomagokat

Koós Kata

Sándorfalva. Nagy értékű ajándékokkal varázsolták szebbé több tucatnyi rászoruló család karácsonyát a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai. Összesen 32 családnak állítottak össze ünnepi ajándékcsomagot. 

– Szegedi és környékbeli általános iskolák és óvodák kaptak lehetőséget. A pályázatokat bizottság bírálta el, így választottuk ki a támogatandó családokat – mondta el lapunknak Elekes Zoltán klubtag. A családok mindegyike azt kapta ajándékba, amit igényelt, egy-egy ajándékcsomag összértéke körülbelül 130 ezer forint volt. 

– Az élelmiszer nagy súllyal szerepelt a kívánságok között, de az iskolai tanulmányokat segítő laptopot, mosógépet és tűzifát is igényeltek – mondta Kóti Zoltán, a klub elnöke. A megajándékozottak az adventi napok estéin a Klauzál téren vehették át adományozó okleveleiket, az ajándékok kiszállítása pedig vasárnap zajlott. A kiinduló pont a sándorfalvai frissen átadott Szolgáltatóközpont volt. A szállításban a rotarystáknak a Taxi Plusz munkatársai segítettek. 

A hangár másik oldalán több mint 250 ünnepi egységcsomag sorakozott ládákban, amelyeket a környező települések polgármestereinek ajánlott fel a klub, hogy adják át a kistelepülésen élő rászoruló családoknak. 

– Telc Róbert klubtagunk másfél millió forintot ajánlott fel erre a célra, ehhez a klubunk hozzájárult még 150 ezer forinttal, egy másik rotarystánk pedig további százezer forinttal – közölte Elekes Zoltán. Balástya, Dóc, Ásotthalom, Sándorfalva, Szatymaz, Szőreg, Dorozsma és Kübekháza polgármestere vehetett át élelmiszercsomagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában