Szegedi hírek

2022.12.10. 10:00

17 éves szegedi döntőse is van a Miss Hungary mezőnyének

Egy 17 éves szegedi diáklány is bekerült a Miss Hungary Nemzeti Szépségverseny döntőjébe. A színészi pályára készülő Sümeghy Laura nem izgul a vasárnapi show miatt, mint mondta, csak magát adja majd.

Timár Kriszta

Sümeghy Laura a Miss Tini Hungary 12 fős döntőjében vonul majd vasárnap a kifutón. Fotó: DM

Vasárnap rendezik meg Budapesten Magyarország legrégebbi szépségversenyének, a Miss Hungary Nemzeti Szépségversenynek a döntőjét. A neves megmérettetésen egy szegedi hölgynek is szurkolhatunk, megyénket ugyanis a tinik mezőnyében a 17 éves Sümeghy Laura képviseli majd. A SZTE Gyakorló Gimnázium 11. évfolyamos diákja élete első ilyen megmérettetésére készül.

– Régebben már fotóztak, többször mondták, hogy érdemes lenne próbálkoznom a szépségversennyel is. Ennek ellenére sokat hezitáltam jelentkezés előtt, mert eléggé távol áll tőlem ez a világ. Végül azonban úgy voltam vele, ki tudja, lehet, hogy egy életre szóló élménytől fosztom meg magam, ha kihagyom – mesélte Laura. 

A Miss Tini Hungary előválogatóját szeptemberben tartották, az októberi táborban már a döntős 12 lány készülhetett. – Örültem, hogy én is közöttük lehettem, elsőre fel sem fogtam. Ráadásul pozitívan csalódtam ebben a világban, hiszen a közhiedelemmel ellentétben a lányok között nem volt rivalizálás, jó hangulatban telt a közösen töltött idő. Rengeteg élményt és új barátokat szereztem – tette hozzá.

Laura lapunknak elárulta, mivel nem az élete nagy álma, hogy szépségkirálynő legyen, nem izgul és nem görcsöl rá a vasárnapi döntőre. 

– Mivel a hétköznapokban nincs túl sok szabadidőm, edzeni sem szoktam, bár a néptánc és a lovaglás, amelyek az életem szerves részei, gondoskodnak a testmozgásról. Természetesen most a verseny előtt odafigyeltem, hogy ne egyek cukrot és fehér kenyeret, helyettük sok zöldséget, gyümölcsöt és húst fogyasztottam, de semmi másban nem változtattam a szokásaimon – mesélte. Arra a kérdésre, hogy a mezőnyt nézve mennyire látja magát esélyesnek, nem tudott válaszolni. 

– A szépség szubjektív. A mi mezőnyünk sokféle, és mindenkiben van valami plusz. Nyilván fontos a kisugárzás is, de hogy végül a zsűrinek ki lesz a legszebb, azt nem tudom megtippelni sem – mondta.

Laura humán tagozaton tanul, kislány kora óta színésznőnek készül. – Ezt a versenyt is elsősorban arra látom lehetőségnek, hogy több embert megismerhessek és segítsen elindulni ezen az úton. De természetesen minden más módon is készülök erre a pályára: énekelek, szavalóversenyekre járok és már most elkezdtem a felkészülést a jövő évi felvételire. Ha pedig nem sikerül – mert mint tudjuk, arra az egyetemre nagyon nehéz bekerülni – akkor a nyelvészet és az irodalom közül választok majd valószínűleg – beszélt a jövőről. Ennél azonban jóval közelebbi tervei is vannak, hiszen vasárnap ki kell állnia a nézők, fotósok és kamerák kereszttüzébe. – Nem izgulok, mert ami vagyok, azt senki nem tudja elvenni tőlem. Csak odamegyek és magamat adom. Ha lesz ennek eredménye, ha nem, én már sok pozitív élménnyel zárom majd ezt a szépségversenyt – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában