Szeged

2022.12.21. 12:00

Nincs már földút Tápén - Galéria

Befejezett a Szegedi Vízmű egy előre tervezett, ütemezett vezetékcserét, és ezzel együtt leaszfaltoztak egy szervizutat, amely az utolsó földes út volt Tápé belterületén – mondta péntek reggel a Bencfahát utca melletti szervizútnál tartott sajtótájékoztatóján Szécsényi Rózsa.

S. Z.

Aszfalt került a szervizútra is. Fotó: Gémes Sándor

Tápé önkormányzati képviselője hozzátette, hogy ez egy fontos beruházás volt, amelyet a nehéz gazdasági helyzet ellenére is sikerült megvalósítani. Összesen 300 millió forintba került a projekt. A Szegedi Vízmű munkatársai a Kölcsey tér és a Pajtás utca között cserélték nyolcszáz méteren a ivóvíz-fővezetéket. Ezen kívül a bekötéseket is kicserélték, ami a házakba vezet.

Szécsényi Rózsa arról is beszélt, hogy a Vízmű ügyelt arra, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon, és így sikerült elérni, hogy senkinek se kelljen komoly akadályokba ütközni, ha éppen autóval akart ki- vagy beállni a háza udvarába. 

A munkát még augusztusban kezdték, és határidőre befejezték. A környékből egyébként korábban több panasz is érkezett az ivóvízre, amelynek oka elsősorban a vezetékek kora volt. Ezeket egyébként folyamatosan figyeli a Vízmű, és ha kell, lecserélik azokat.

Érdekesség, hogy – mivel az ivóvizet folyamatosan biztosítani kell a szolgáltatónak – először egy ideiglenes hálózatot építettek ki, a tényleges munka csak ezután kezdődött el.


 

KÉPALÁ: Aszfalt került a szervizútra is. Fotó: Gémes Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában