Jótékonysági koncertet tart az óvoda

2022.12.14. 20:20

Összefogtak Vásárhelyen a gyerekek öröméért

Az óvodai játszótér fejlesztésére tart jótékonysági koncertet az Oldalkosár utcai óvoda pénteken. A vásárhelyi kötődésű, ma már ismert előadók önzetlenül álltak a kezdeményezés mellé.

Tábori Szilvia

Nyílt nap az Oldalkosár utcai óvodában. Most jótékonysági koncerttel gyűjtenek. Archív fotó: Tábori Szilvia

Jótékonysági karácsonyi koncertet tart a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai tagintézménye december 16-án, pénteken 16 óra 30 perctől a Szentháromság római katolikus templomban. Mint azt lapunknak Kardos Szilvia óvodavezető elmondta, különleges zenei élménnyel várják az érdeklődőket, az óvodások családjait. Olyan előadókat kértek fel, akik kötődnek a városhoz, illetve az Oldalkosár utcai óvodához. A jótékonysági esemény legfontosabb célja az óvoda udvarának fejlesztése, a gyerekek öröme. Nyáron szintén adakozásból már felújítottak néhány helyiséget az épületben. Az új vezető már akkor elhatározta, hogy az udvari játszóeszközöket is mindenképp fejlesztenék. A karácsonyi koncert ingyenes, de szívesen fogadják a támogatásokat a helyszínen.

– Az óvoda régi hagyománya volt, hogy karácsony közeledtével kézműves délutánt tartottak, majd a családok átvonultak a közeli templomba közös éneklésre, meghitt ünneplésre. A hagyomány folytatásaként most a templomban gyűlünk össze egy emelkedett hangulatú eseményre – mondta Kardos Szilvia óvodavezető. A felkért előadók önzetlenül álltak a kezdeményezés mellé. A műsorban ismert karácsonyi dalok csendülnek majd fel Benedek Lili, Boros Réka, Nagy Bence, Lányi Lala előadásában. Csőköly Bence orgonán, Oláh Csaba pedig gitáron játszik.  

– Szinte a vásárhelyi Pál utcai óvodából indult a karrierem, ahol akkor Kardos Szilvia dolgozott akkor óvónőként. Lényegében ő látta meg bennem a tehetséget – mesélte Benedek Lili énekesnő, a Vintage Dolls egyik tagja, aki a gimnáziumi évei után választotta a zenei pályát. A tanítás az egyik szelete az életének, ám a színpadon érzi magát igazán otthonosan. Ismert és népszerű karácsonyi dalokat ad elő a december 16-i koncerten, az egyiket a szintén vásárhelyi származású Lányi Lalával közösen. És lesz egy különleges, az óvodásokkal közös produkciója is. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában