Szegedi hírek

2022.12.13. 08:20

Strasbourgban jártak az erdészetisek

2020-ban részt vettek az Euroscola játékon, amelyen az EU-val kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. A diákok kimagasló eredménnyel zárták a versenyt, és egy strasbourgi utazást nyertek, ahol megismerkedhettek az Európai Parlamentben zajló munkát.

Munkatársunktól

Ketten a huszonnégyből: Szűcs Máté Barnabás és Oszlánczi Szabolcs. 2020-ban nyertek strasbourgi tanulmányi kirándulást, most utaztak a szegedi erdészeti diákjai. Fotó: Török János

A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum 2019 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája. A program célja, hogy felkeltsék a diákok figyelmét Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. 2020-ban részt vettek az Euroscola játékon, amelyen az EU-val kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni. A diákok kimagasló eredménnyel zárták a versenyt, és egy strasbourgi utazást nyertek, ahol megismerkedhettek az Európai Parlamentben zajló munkát. A koronavírus-járvány miatt azonban nem, tudtak utazni sem 2020-ban sem pedig tavaly. A tanulmányi kirándulást november elején pótolták. Az utazást megnyerő tanulók azóta már egyetemisták. A diákok, akik végül helyettük utazhattak, egy projektzáró vacsorán találkoztak velük, ahol megköszönték nekik a lehetőséget.

Huszonnégy diák két kísérőtanárral vehetett részt a programban. A plenáris ülésen kérdéseket tehettek fel a képviselőknek, majd az európai demokráciáról és 2024-es európai parlamenti választásokról beszélgettek. A 11.a osztályos Szűcs Máté Barnabás és Oszlánczi Szabolcs azt mondta, az út egyetlen negatívuma a 16-17 órás buszút volt. – Sokat kellett ülni és be voltunk korlátozva a mozgás terén – fogalmazott, majd kiderült, az élmények bőven kárpótolták a buszozás kényelmetlenségeit. Szabolcs azt mondta, megtekintették a hanyatló Nyugatot, az unió parlamentáris testületének helyet adó lenyűgöző épületet és a strasbourgi karácsonyi vásárt, ami mindannyiuk számára maradandó emlék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában