Mutatjuk a megyénket érintő változásokat

2022.12.09. 16:32

Vasárnaptól új menetrend szerint közlekednek a MÁV és a Volánbusz járatai

Vasárnap lép életbe a MÁV-Volán-csoport új menetrendje, a szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltás a vasútvonalak mintegy harmadát érinti menetrendi vagy tarifális fejlesztésekkel. Megyebeli változásokat is hoz magával.

Delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

A MÁV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a MÁV-START menetrendjét az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen folyamatosan felülvizsgálja, hogy a gazdaságfejlesztési célokhoz és a társadalmi igényekhez igazítsák a vonatok közlekedését. Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan, vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatás már elérhető a www.mav.hu/ujmenetrend oldalon, a MÁV honlapján pedig a Belföldi utazás/Menetrendek/Közforgalmú menetrendek menüpontból, a Volánbusz jelentősebb változásairól a busztársaság honlapján lehet tájékozódni. 

A megyénket érintő vasúti menetrendi változások az alábbiak: 

130-as Szolnok―Hódmezővásárhely vonal:

Új vonatpár közlekedik naponta Szentes és Szolnok között: Szentesről 7:35-kor indul, Szolnokra 9:05-kor érkezik, valamint Szolnokról 7:55-kor indul, Szentesre 9:23-kor érkezik.

135-ös Szeged―Békéscsaba vonal:

Napközben a személyvonatok óránként követik egymást: a Szegedről 8:28-kor és 10:28-kor induló, Békéscsabáig közlekedő személyvonatok, továbbá a Békéscsabáról 8:47-kor és 10:47-kor induló, Szegedig közlekedő személyvonatok hétvége helyett naponta közlekednek.

A 20 órás idősávban induló vonatok meghosszabbítva és naponta közlekednek Szeged―Békéscsaba viszonylatában, valamint új vonat közlekedik Szegedről 21:28-kor Orosházára, illetve Békéscsabáról 21:47-kor Orosházára.

140-es számú Budapest―Cegléd―Szeged vonal:

Szegedről 17:11-kor induló, Kiskunfélegyházáig közlekedő személy vonat 1 órával később közlekedik a teljes útvonalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában