Mindszent

2022.12.29. 19:30

Zsilip segíthet majd a szúnyogok ellen

A piac működtetése mellett a mindszenti strand üzemeltetéséről is beszámoltak.

Tábori Szilvia

Fejlesztették a strandot, de kevesebb volt idén a látogató. Archív fotó: Tábori Szilvia

Elfogadta a mindszenti képviselő-testület Jancsovics Attila beszámolóját a mindszenti piacról még novemberben. Ugyan a helyi önkormányzat új pályázatot írt ki a vásártér működtetésére, annak nyerteseként ugyancsak Jancsovics folytathatja a megkezdett munkát. Eddig már bevezette a szerda délutáni nyitva tartást, hétfőnként pedig sajt- és tejtermékeket lehet vásárolni, ami szintén újdonságnak számít – írta a nyomtatásban és elektronikusan is elérhető önkormányzati lap, a Mindszenti Hírek. Mint az a cikkben olvasható: a többek szerint jelenleg kiválóan működő vásáron havonta tartanak cipővásárt is, és a rendezvényszervezést is felpörgették. A beszámolóból kiderül továbbá, hogy új, energiatakarékos lámpatesteket szereltek fel, és sikeresen megszüntették a beázást. 

Téma volt a mindszenti strand üzemeltetésének tapasztalatairól szóló beszámoló is. Az anyagból kiderült, hogy a strand és a BárKa Terasz látogatottsága elmaradt a 2021-es adatoktól. Eközben több fejlesztés is megvalósult a Tisza-parton. Cserélték a napernyők nád borítását, padokat helyeztek ki, új mentőkarikát szereztek be, és fa szemeteseket helyeztek ki. Az ülésen köszönetet mondtak Koczka Gábornak, aki sokat tett a strand fejlődéséért. Többek között a zsilipet is sikerült megjavítania, így le tudják engedni az ártérben rekedt vizet, ami a szúnyoghelyzet kezelésében óriási segítség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában