Csongrád

2023.01.13. 18:10

Az alapfeladatok ellátására törekednek

A novemberben bezárt kisposta januárban újra kinyitott, az év végéig nyitva tartó uszoda viszont február elejéig bezárt. Sokan összefüggést vélnek felfedezni a két történés között, ezért Bedő Tamás tiszta vizet öntött a pohárba.

Majzik Attila

Sokan várták már a kisposta újranyitását. Fotó: Majzik Attila

– Semmiféle összefüggés nincs a kettes számú posta újranyitása és a gyógyfürdő átmeneti bezárása között – szögezte le a polgármester. Bedő Tamás kiemelte, utóbbiról már 2022 szeptemberében határoztak, míg a kisposta bezárásáról csak két hónappal később értesültek. Emellett a két intézményt érintő számok is merőben eltérőek: tavaly a fürdőnek 28,3 millió forintos villanyszámlája keletkezett, ez az új medencével megnövelve változatlan üzemidő mellett ez az összeg idén nettó 131 millió forint lenne. A kispostára ezzel szemben tizedannyit, valamivel több mint nettó 13 millió forintot fordít a város.

– A fürdő átmenti bezárásáról már tavaly szeptemberben döntöttünk, amit azóta már többször kommunikáltunk is. Ennek hátterében az áll, hogy a fürdő üzemeltetési költségei olyan mértékben drágultak, hogy el kellett érni valamilyen megtakarítást. Szeretnénk ezt az évet végigüzemeltetni, a holt szezonban bizonyos szolgáltatások korlátozásával. Legkésőbb február 10-én biztosan ki fog nyitni a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda. Addig karbantartási munkák folynak, jelenleg a gyógyászati helyiségeket festik, utána pedig az öltözőket, tusolókat újítják fel, illetve az októberi vízbetöréskor megsérült szivattyúk cseréje, javítása történik meg – tájékoztatott a polgármester.

Hozzátette, az önkormányzat alapvetően az alapfeladatok ellátására törekszik, ezt a benyújtott menedzsmenttervük alapján mintegy 300 millió forinttal támogatja a kormány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában