Szeged

2023.01.04. 16:24

Beindulnak a sulimopedek

Idén is folytatódik a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának SuliMoped programja. Most harminc nyolcadikos és kilencedikes diák teheti le ingyenesen a jogosítványt kismotorra. A program szerdán egy szülői értekezlettel indult Szegeden.

Suki Zoltán

Ingyen lesz a jogosítványa harminc diáknak. Fotó: Török János

Meglehetősen népszerű a a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának SuliMoped programja, amit már évek óta rendszeresen megtartanak. Az idei esemény megnyitóját, amit szülői értekezletnek neveztek el, tegnap tartották Szegeden az ATI Császárné Kft. Autósiskolában.

Vad Róbert, a Balesetmegelőzési Bizottság titkára elmondta, hogy idén harminc nyolcadikos és kilencedikes diák vehet részt a programban, a vármegye több településéről. A gyerekek elektronikus oktatási módszerrel, az e-learninggel tanulják meg a KRESZ-t. De természetesen, pont amiért gyerekekről van szó, személyes konzultációt is tartanak nekik. Ezután ha leteszik a sikeres elméleti vizsgát és az egészségügyi alapismereteket, akkor már tényleg kismotorra ülhetnek, és jöhet a rutin, majd a forgalomban közlekedés. Vad Róbert szerint, ha nem jön közbe semmi, akkor a nyári évzáró környékén meg is kaphatják első jogosítványukat a gyerekek.

A program résztvevőit egyébként tanulmányi eredményük alapján és a pedagógusok ajánlásával válogatták ki, de az is jó pont volt, ha valaki már részt vett korábban a rendőrség valamilyen közlekedésbiztonsággal kapcsolatos versenyén.

A jogosítvány megszerzése a gyerekek szüleinek nem kerül pénzbe, a teljes összeget a Balesetmegelőzési Bizottság állja. Vad Róbert lapunknak beszélt arról is, hogy ez a program egyebek mellett azért is fontos, mert azok a gyerekek, akik sikeresen levizsgáznak, már felkészülten vehetnek részt a közlekedésben.

A biztonságos közlekedést szolgálja a rendőrség KEVE (Közlekedjünk Együtt Vigyázzunk Egymásra!) programja is. Ebben a rendőrök havonta tartanak órákat a szegedi iskolákban a közlekedés veszélyeiről. De tartanak előadásokat a rendőrök az állatvédelemről, az internet veszélyeiről, a testi sértésről, az áldozattá válás és az elkövetővé válás elkerülésének lehetőségeiről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában