Szegedi hírek

2023.01.27. 13:00

Doktorokat avattak az egyetemen - Fotók

Doktori oklevél átadó ünnepséget tartott pénteken a Szegedi Tudományegyetem a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Koós Kata

Tíz habilitált és 112 PhD doktor vehette át oklevelét. Fotó: Karnok Csaba

Az egyetem Habilitációs Bizottsága összesen tíz habilitált doktori címet, az orvos- és gyógyszertudományok területén hatot, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén kettőt, valamint a természet- és műszaki tudományok területén szintén kettőt ítélt oda.

Fotós: Karnok Csaba

A PhD doktori címekről az SZTE Doktori Tanácsa döntött, összesen 112 végzett doktorandusz hallgató vehetett át oklevelet. A tanács az Állam- és Jogtudományi Karon 3, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 26, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karon 13, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 13, a Természettudományi és Informatikai Karon 55 doktori fokozatot adományozott.

Fotós: Karnok Csaba

Az okleveleket Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes adta át az újonnan felavatott doktoroknak, akik esküjükben fogadalmat tettek, hogy szakmai tevékenységüket a tudomány szolgálatában, a társadalom és a haza javára végzik majd a jövőben a tudományetikai elvek maradéktalan betartása mellett. Kónya Zoltán záróbeszédében elmondta, noha úgy tűnhet az újonnan felavatott doktorok számára, hogy oklevelük átvételével valami lezárult életükben, az út azonban folytatódik. Sok sikert kívánt a további doktori fokozatok megszerzéséhez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában