Csongrád

2023.01.31. 19:30

Egyelőre vezető nélkül a csongrádi mozgáskorlátozottak

delmagyar.hu

A csongrádi csoport a régi vezetőjét szeretné viszontlátni. Fotó: Majzik Attila

A megyei elnökség sem szeretné, ha elsorvadna a helyi közösség, ezért mindenképpen új titkárra van szükség – hangozott el a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete csongrádi csoportjának közgyűlésén. A csongrádi mozgás-fogyatékossággal élőket eddig – mintegy 25 éve – Meló Zoltánné fogta össze, ő és a csoport vezetősége azonban tavaly november végén lemondott.

Mint Dobay Dezső, a megyei szervezet felügyelőbizottságának elnöke rámutatott, érzékelhető volt ellentét a megyei és a helyi vezetés között, de ezt jobb lenne félretenni.

Tegyük félre a folytonos egymásra mutogatást és sérelmeket, és nézzük meg, hogyan tudunk együtt dolgozni – javasolta Dobay Dezső.

A csongrádi tagok azt sérelmezték, hogy úgy érzik, háttérbe vannak szorítva, a titkárukat pedig kikezdte a megyei vezetőség. Mint elhangzott, mindkét oldal szeretne javítani a viszonyon. A helyi csoportot az is nyugtalanítja, hogy a közösségi helyüket más célra adná ki a vármegyei egyesület. A helyiség fenntartását 2022-ben a csongrádi önkormányzat állta, Murányi László képviselő pedig arra tett ígéretet, hogy a támogatást továbbra is fenntartja a város.

A helyi tagok végül ismét Meló Zoltánnét kérték fel a csoport vezetésére, aki némi gondolkodási időt kért. Ezért február 10-én újabb csoportgyűlést tartanak majd, a csongrádi csoport új titkárát akkor választják majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában