A vásárhelyi polgármester kijelentette, Kis Andrea és Krupiczer Ferenc nem az ő frakcióját erősítik

2023.01.23. 20:40

Elegük lett Márki-Zay Péter verbális bombáiból

Megbomlott a vásárhelyi polgármester frakciója. Eddig is érezhetőek voltak a belső konfliktusok, de egy közelmúltbeli nyilatkozatában Márki-Zay Péter azzal gyanúsította meg Kis Andreát és Krupiczer Ferencet, hogy a Fidesszel együtt szavaznak, a város fejlődése ellen vannak.

delmagyar.hu

A polgármestert támogató frakció a jelek szerint kettészakadt Vásárhelyen. Archív fotó: Kovács Erika

Ezt Krupiczer Ferenc kettejük nevében visszautasította és azt kérte, hogy Márki-Zay Péter ne küldjön verbális bombákat se Kis Andrea felé, se az ő személye irányába.

Szabó János alpolgármestert néhány napja Márki-Zay Péter házának biliárdszobájában búcsúztatta a polgármestert támogató frakció, ahová sem Kis Andreát, sem Krupiczer Ferencet nem hívták meg, erről egy fotó is tanúskodott.

Nem csak a fotóról hiányoztak, a szavazataik is nagyon hiányoznak. Azt vettük észre, hogy az utóbbi fél évben rendszeresen ellenünk szavaznak, a város fejlődése ellen, sok esetben a Fidesszel. Levontuk a tanulságot, hogy ők nem a mi frakciónkat erősítik. Azt szeretném, ha minél hamarabb olyan nagy többséggel megválasztott képviselő-testülete lenne Vásárhelynek, ahol ez nem fordulhat elő, mindenki a közös cél érdekében dolgozik – mondta a városi tévében Márki-Zay Péter, aki szerint az egység a választások után és Kis Andrea, ahogy a polgármester fogalmazott „lemondatása” után bomlott meg, de már a választás előtt is látszott, hogy nem egy szekeret tolnak.

A polgármester vádjait Krupiczer Ferenc a hivatalos oldalán utasította vissza. Kiemelte, nem a Fidesszel szavaznak.

Ha ez éppen ellenkezik a te elképzeléseddel, és egyben találkozik a Fidesz képviselőinek döntésével, az nem jelenti azt, hogy mi a Fidesszel szavazunk. Egy közös célt emlegetsz, de azt elfelejted, hogy a választáson különböző politikai oldalról jöttünk, ami azt feltételezi, hogy minden fontos kérdésben egyeztetni kell. Pontosabban kellett volna. Te ezt a választás után csak pár hónapig tartottad fontosnak, utána már csak a te érdeked számított – írta a Márki-Zay Péternek szóló bejegyzésben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában