Algyő

2023.01.23. 16:10

Elhunyt Gonda Károlyné Jucika

Elhunyt Gonda Károlyné Jucika, Algyő közösségi életének aktív résztvevője. Algyő közösségi oldalán emlékezett meg róla.

delmagyar.hu

Archív Fotó: Kovács Ferenc

Gonda Károlyné több civil szervezetnek is a tagja volt. A Magyar Vöröskereszt Algyői Alapszervezetének vezetője volt. Minden évben több sikeres véradást szervezett a településen, és a nevéhez kapcsolódik a jubiláló algyői véradók ünnepélyes köszöntése is. Az alapszervezet vezetőjeként több sikeres ruha adományozást is megszervezett. Hagyománnyá vált, hogy a tagokkal együtt karácsonykor ünnepi étellel ajándékozták meg a rászorulókat. 

Részt vett az Algyői Nőegyelt megalapításában és rendszeres résztvevője volt az egyesület programjainak. A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Körének is aktív tagja volt. A Fürge Ujjak Kézimunka Kör alapító tagjai is maguk között tudhatták. Egykor a Hagyományörző Együttesben és a Búzavirág Asszonykórusban is énekelt. 

Egyesületi tevékenységein kívül számos algyői rendezvényen részt vett, ahol segítette a szervezők munkáját. A hittantáboros gyermekekhez és a könyvtári rendezvényekre sem érkezett soha üreskézzel. Hobbijaként a jógát választotta, ahol szintén segédkezett egy helyi csoport megszervezésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában