Szeged

2023.01.16. 13:24

Elvitték az ürüléket a szegedi játszótérről

Egyre durvább állapotok uralkodnak a szegedi játszótereken, legalábbis olvasónk szerint.

Suki Zoltán

Hipóval locsolták fel a széklet helyét. Fotó: Gémes Sándor

Egyikük írt levelet a lapunknak azzal, hogy a hétvégén nővére egy éves gyermekével sétáltak a plázató előtti játszótéren. Azonban nem sokáig örülhettek a jól induló kikapcsolódásnak, mert a játszótér kis faházában egy jókora adag emberi ürüléket találtak. Megkerestük az ügyben hétfőn a térség önkormányzati képviselőjét is. Ménesi Imre tőlünk tudta meg, hogy mi történt. 

Azt mondta, hogy sajnálja, de sajnos nem tudnak minden játszótérre külön embert állítani. Ráadásul szerinte is egyre több a rongálás a közterületeken, ami azért is szomorú, mert az amúgy is kevés pénzükből kénytelenek ezek helyreállítására is költeni. A képviselő hozzátette, hogy ilyenkor annyit tudnak tenni, hogy azonnal kijavítják a hibákat, és eltakaríttatják a szennyezést a játszótérről. Ez egyébként így is lett. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai nem sokkal dél után értek a játszótérre, eltakarították a fekáliát, és hipóval locsolták fel a helyét.

A játszótéren egyébként az egyik sporteszköz is tönkre van téve, annak a burkolatát szedte fel valaki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában