Megállapodás

2023.01.31. 17:00

Győri egyetemmel működik együtt az Alföldi Agrárszakképzési Centrum

delmagyar.hu

Szorosabbra fűzik az együttműködést.

Fotó: Csaba Jozsef Majer

Együttműködési megállapodást írt alá a győri Széchenyi István Egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum. A cél, hogy a centrumhoz tartozó Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei középiskolák tanulói első kézből kaphassanak információkat a győri és mosonmagyaróvári továbbtanulási lehetőségekről, a naprakész tudást, értékes diplomát nyújtó képzésekről.

A megállapodást az Alföldi Agrárszakképzési Centrum részéről Horváth József főigazgató és Vári László kancellár, az egyetem részéről pedig Kovács Zsolt kancellár látott el kézjegyével. Az ünnepélyes aláíráson Szalka Éva, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja kifejezte reményét, hogy a szorosabbra fűzött kapcsolat eredményeként még több hallgató érkezik a Széchenyi-egyetemre az ország alföldi térségeiből. Beszélt arról is, hogy a Széchenyin tanulók igazi nemzetközi környezetben fejlődhetnek, köszönhetően a mintegy 40 angol nyelven is elérhető képzésnek és a csaknem 800 nemzetközi hallgatónak.

Fotós: Csaba Jozsef Majer 

Horváth József, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója elmondta: intézményük Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében összesen tíz agrárszakképző középiskolát működtet. Ezek képzési portfóliója lefedi az agrárium és az élelmiszergazdaság valamennyi területét a növénytermesztéstől, az állattenyésztéstől a kertészeten és a gépészeten át egészen az erdőgazdálkodásig és az élelmiszer-feldolgozásig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában