Szegedi hírek

2023.01.23. 11:02

20 percenként járnak majd a vasútvillamosok Szeged és Vásárhely között

2023. február 4-től munkanapokon 20 percenként járnak a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között.

Delmagyar.hu

Fotó: Kovács Erika

Hazánkban és a térségben is kuriózumnak számító, Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasútvillamosokat a korszerűségüknek és a megbízhatóságuknak (kiemelkedő, csaknem 97 százalékos a pontossági mutató) köszönhetően egyre többen választják - adta hírül a MÁV Csoport közleményében. Az utasok megszerették a tramtrain-rendszert, az utasforgalmi próbaüzemének kezdete óta már közel egymillió  utazáshoz vették igénybe. 

Egy újabb bővítés, menetrendi fejlesztés még inkább kedvez a térségben élőknek. Február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekednek a járatok.

Az alábbi változásokra számíthatunk: 

  • Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.
  • 8:35-kor és 17:25-kor Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között is közlekedik TramTrain betétjárat.
  • A másik irányban Szeged-Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.
  • A sűrítés miatt a Szeged és Békéscsaba közötti személyvonatok menetrendjét nem kellett megváltoztatni, azok továbbra is a már megszokott időben indulnak.A változó tramtrain-menetrendhez igazodóan Hódmezővásárhely térségét érintően a Volánbusz tervezi egyes autóbuszjáratok indulási idejének kismértékű módosítását, hogy kedvezőbb csatlakozásokat biztosítson. Várható továbbá, hogy egyes, a reggeli és éjszakai peremidőszakban Mindszent és Szentes irányába meghirdetett járatok Hódmezővásárhely belterületén módosított útvonalon (Dr. Rapcsák András út–Szántó Kovács János utca–Jókai utca) fognak közlekedni. A buszok módosított menetrendjéről hamarosan a társaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Így közlekedik február 4-ig a vasútvillamos

2022. augusztus elsejétől egész nap félóránként jártak a vasútvillamosok Szeged és Hódmezővásárhely között, és ezzel egyidejűleg fizetőssé vált a szolgáltatás. 2022. augusztusától a vasútvillamos a korábbi, órás ütemű menetrendhez képest kora reggeltől késő estig jelentősen sűrítve, félóránként közlekedik. Fennmarad a csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon a peremidőszaki órás követésű rendszer, így ezeken a napokon a tramtrain járatok üzemszünet nélkül, folyamatosan közlekednek. A bővített menetrendben a korábbi kínálathoz képest hétfőtől csütörtökig a jelenlegi, irányonként 26 vasútvillamos helyett 40-re, pénteki napokon a jelenlegi, irányonként 29 helyett 44-re, hétvégi és ünnepnapokon pedig a őróbaüzem 24 járata helyett szintén irányonként 44-re növekedik az igénybe vehető vasútvillamos járatok száma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában