Ruzsa fejlődéséért dolgozott

2023.01.27. 17:30

Harmincöt év után ment nyugdíjba Szekeresné Juli

Arany T. János

Két éve a köz szolgálatában töltött 40 éves jubileuma alkalmából köszöntötték Szekeres Istvánnét, aki tavaly decemberben ment nyugdíjba. Archív fotó: Karnok Csaba

Szekeres Istvánné, vagy ahogy mindenki ismeri Ruzsán, Szekeresné Juli napra pontosan 35 évig pénzügyi vezetőként dolgozott a település fejlődéséért, anyagi gyarapodásáért. Mint Sánta Gizella polgármester az alkalomból rendezett ünnepségen fogalmazott, a kötetlen programokon, kirándulásokon megismerhették a pénzügyi vezető másik személyiségét. – Mérhetetlen jó humora, kreativitása felüdülés és öröm a környezetében lévők számára, nem beszélve a híres Rákóczi túrósáról – jegyezte meg. 

Szekeres Istvánné, vagy ahogy mindenki ismeri, Szekeresné Juli 35 évet dolgozott a településen. Fotó: Fodor Szabolcs

Két évvel ezelőtt írtuk meg, hogy a köz szolgálatában töltött 40 éves jubileuma alkalmából köszöntötték a ruzsai polgármesteri hivatal dolgozói Szekeres Istvánnét. 1980. júliusától a Pusztamérges Községi Közös Tanácsnál még igazgatási előadóként kezdte meg munkáját. 1987. júniusában felsőfokú képesítést szerzett, okleveles üzemgazdásznak minősítették. A pusztamérgesi tanácsot elhagyva 1987. december elsején kezdett el dolgozni Ruzsán. Munkáját mindig a törvényesség, mérhetetlen precizitás, a település anyagi biztonságának fenntartása, működőképességének megőrzése jellemezte. Maximalizmusa önmaga és munkatársai irányában mindig mindenben jelen volt, amivel időnként nehezen tudtak megbirkózni a környezetében dolgozók. 

A település költségvetési feladatai mellett a pályázatok pénzügyi lebonyolítását is végezte és koordinálta, amelyek mindig sikeresek voltak. Ezeknek a feladatoknak köszönhetően Ruzsa elmúlt három évtizedes fejlődésének nagymértékben részese volt úgy, hogy a háttérben, csendesen meghúzódva végezte munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában