Csongrád-Csanád vármegye

2023.01.14. 18:04

Íme Lázár János terve - Videó

Hozzá kell nyúlni a közlekedéshez – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszer. Csongrád-Csanád vármegye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője úgy látja, a kistelepülések megtartóképességéhez ez az egyik kulcs.

Munkatársunktól

A közlekedés modernizálása elengedhetetlen Lázár János szerint. Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Ez az én tervem – ezzel a címmel posztolt egy rövid videót szombaton Lázár János építési és közlekedési miniszter, országgyűlési képviselő Facebook-oldalán, helyszínként Sárvárt jelölte meg.

– Ebben a helyzetben, amikor bajok vannak, a teljes társadalom képviselete, azoknak a képviselete, akik nem ránk adták a voksukat, kormányzati és nem kormányzati szinten egyaránt fontos dolog – közölte Lázár a videóban.

A politikus hangsúlyozta, hogy a közlekedésez hozzá kell nyúlni, ha növelni akarjuk a kistelepülések megtartóképességét.

– Olcsó tömegközlekedés, egységes menetrend, alsóbbrendű utak felújítása és a bejárásnak, az ingázásnak a megkönnyítése – sorolta a legfontosabbakat.

A politikus egyébként Ágh Péter államtitkár meghívására járt Vas vármegyében. Az MTI tudósítása szerint Celldömölkön arról beszélt, hogy Magyarországon kiemelt fontosságú feladat az állami és önkormányzati kezelésben lévő utak felújítása, korszerűsítése. Lázár úgy fogalmazott: a Magyar Közút által kezelt, a szaktárca által felügyelt 32 ezer kilométernyi magyarországi közúthálózat felújításával lemaradásban vannak, ezért rengeteg a tennivaló.

Hozzátette, hazánkban naponta 4 millió ember ingázik tömegközlekedéssel és egyénileg az otthona és a munkahelye, vagy lakóhelye és a járási központok között. Az a cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson a úti céljához, ezért kell fejleszteni főleg vidéken a közlekedést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában