Helyi közélet

2023.01.28. 15:44

Közlekedésbiztonsági képzés a megyei polgárőröknek

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökségének szervezésében a rendőr-főkapitányság tanácstermében közlekedésbiztonsága tárgyában előadást tartottak a megyei polgárőr egyesületek képviselőinek 2023.01.27-én.

delmagyar.hu

Fotó: Polgárőrség

A rendezvényt megnyitotta Varga Pál a megyei polgárőr szövetség elnökhelyettese - olvasható a honlapjukon.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa Vad Róbert őrnagy átfogó előadást adott a rendőri munkát segítő polgárőröknek.

A program létrejöttét a Közlekedéstudományi Intézet is támogatta. A közlekedésbiztonsági képzésen a tagegyesületi vezetők illetve képviselők megismerhették a tavalyi évre jellemző baleseti okokat és a fontosabb közlekedési mutatókat. A rendőrségi szakelőadó elmondta, hogyan ismerhetők fel a balesetveszélyes helyzetek, illetve miként lehet a baleseteket elkerülni.

Varga Pál elnökhelyettes kitért arra is mondandója során, hogy egy baleset helyszínén milyen teendője van vagy lehet a helyszínen lévőknek, illetve a segítségül érkező polgárőröknek. Az előadása során a polgárőr jelzőőri teendőiről tartott tájékoztatást.

Az elődás végén kiosztásra került az oktatási segédanyag is

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában