Tovább bontotta a fóliát a szél

2023.02.06. 20:06

Az Emlékpontot is megcibálta a vihar

A katasztrófavédők leszedték a lelógó fóliát és léceket.

Kovács Erika

Alig maradt már fólia az Emlékpont homlokzatán. Fotó: Kovács Erika

Hatalmas területen lebontotta a hétvégi viharos szél a hódmezővásárhelyi Emlékpont kiállítóhely takarófóliáját és a tartóléceket több helyen lecibálta az orkán. 

Szombati lapszámunkban jelent meg cikkünk, amiben szóvá tettük, hogy az Emlékpont fóliáját megbontotta a szél. Már akkor borítékolható volt, hogy a hétvégére előrejelzett viharos szél még nagyobb károkat okoz a fóliában. 

Az épület a magyar államé, amit a hódmezővásárhelyi önkormányzat, az MNV-vel kötött megállapodás alapján ingyen használ. Jelenleg, a magas energiaárak miatt, a kiállítóhely zárva tart. A múlt heti megkeresésünkre az MNV Zrt. azt írta az Emlékpont külső fémlemezborítása, rögzítési hiba miatt, balesetveszélyessé vált, ezért kellett eltávolítani. A lemezek helyére került ideiglenes jelleggel a fólia. „Az ideiglenes burkolat mindaddig hivatott az épület védelmét szolgálni, amíg az eredeti homlokzat helyreállítása, a 2022 év decemberében elkészült, statikai szakvéleményben részletezettek szerint megtörténik. Társaságunk folyamatosan gondoskodik az ideiglenes burkolat karbantartásáról, azonban a mostani, időjárási okozta vis maior helyzet kapcsán türelmüket kérjük a javítások elvégzéséig.” 

A lakosok türelme még kitart, de a fólia megadta magát a hétvégén. Az orkánerejű szél minden irányból megcincálta a fóliaborítást. Szombaton két tűzoltóautóval is kivonultak a katasztrófavédők, hogy leszedjék a lelógó fóliákat és léceket, amik a Kaszap utcai oldalon még hétfőn délután is a kerékpárút szélén hevertek, sem a tulajdonos, vagyis az állam, sem pedig az épületet ingyen használó vásárhelyi önkormányzat nem vitte el onnan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában