Szegedi hírek

2023.02.01. 08:58

Bohócdoktorok töltik meg a szeretetládákat

Naponta visznek élelmiszercsomagokat, összesen több mint heti 100 éhezőt segítve.

Delmagyar.hu

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Nem csak kórházban, nem csak betegek megsegítésén ügyködnek a piros orros bohócdoktor jótevők. A nélkülözők a szürke hétköznapokon is számíthatnak a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett bohócdoktor csapatra. A rászorulók által rendszeresen kiürített - üresen kongó - szeretetládákba januárban és februárban is a bohócdokik naponta tucatnyi apró élelmiszer csomagokat visznek, összesen több, mint heti 100 éhezőt segítve. 

Nem csak adnak, felajánlásra is buzdítanak a bohócdoktorok. Az év nagy részében a Centerke Közösségi Térben várják a tartós élelmiszer, játék felajánlásokat az alapítványi önkéntesek. A szeretetládák feltöltésében bárki, akár egy szelet kenyérrel, egy csokival, vagy egy konzervvel is segíteni tud. Legyünk közösen részesei a jótetteknek. A legapróbb felajánlás, 1-1 adag étel elhelyezés a ládák valamelyikében is nagy segítség. 

Önkéntes segítőket hív Rácz Anett alapítványi vezető: a bohócdoktor segítő önkéntességhez a Mátrix Közhasznú Alapítványnál (játékos bohócdoktor foglalkozásokra, meseterápiára, zenés játékra, jótékonysági tevékenységekre) 2023-ban is lehetőség van bekapcsolódni. Az érdeklődők a www.bohocdoktor.com oldalon elérhető jelentkezési felületen tudják felvenni a kapcsolatot az alapítvánnyal. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában