Szegedi hírek

2023.02.06. 14:15

Fidesz-KDNP: Dilettáns a szegedi költségvetés

A szegedi Fidesz és KDNP álláspontja szerint ez a költségvetés egy rettentő szűk kört leszámítva senkinek nem ígér semmi jót a 2023-as évre nézve.

Munkatársunktól

Fotó: Sándor Judit/MW

Szeged 2023-as költségvetés-tervezete ismét bizonyítja a baloldali városvezetés dilettantizmusát és érzéketlenségét – írta lapunknak küldött közleményében Tápai Péter, a szegedi Fidesz és Haág Zalán, a szegedi KDNP frakcióvezetője. Szerintük amíg a kormány többek közt a megváltozott energiapiaci helyzetre reagálva mintegy 1,3 milliárd forinttal támogatta a várost, addig a baloldal büdzsétervezetében ismét a legelesettebbeket készül megsarcolni.

„A sorokat böngészve az is látszik, hogy városi propagandára idén sem sajnálják a pénzt, és több mint valószínű, hogy a haverok is jól fognak járni” – fogalmaznak. A frakcióvezetők szerint azzal, hogy 4 óvoda bezárására készül az önkormányzat az „oktatás legsötétebb éveit idézik.”

Hozzáteszik, hogy míg a kormány a lehetőségei határán egyensúlyozva igyekszik minél jobban segíteni a magyar családokat, addig Szeged baloldali vezetése tovább bünteti a szegedi családokat és vállalkozásokat. A szegedi Fidesz és KDNP álláspontja szerint ez a költségvetés egy rettentő szűk kört leszámítva senkinek nem ígér semmi jót a 2023-as évre nézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában