A bevételből a lelkes szurkolót támogatják

2023.02.08. 20:00

Jótékonysági focitornát szerveznek Gera Gábor gyógykezeléséért

Focitornával egybekötött jótékonysági napot szerveznek a Mindszenti Sport Club fiataljai a 17 éves Gera Gábor gyógyulásáért. A csapatok február 16-ig jelentkezhetnek.

Kovács Erika

Gera Gábor néhány hónap leforgása alatt kényszerült kerekesszékbe. CMT szindrómás. Erre nincs gyógyszer, az állapota mozgásrehabilitációval stabilizálható, javítható. Archív fotó: Kovács Erika

„A Mindszenti Sport Club fiataljaiként arra gondoltunk, hogy lelkes szurkolónk, Gera Gábor gyógyulásáért egy focitornával egybekötött jótékonysági napot szervezünk. Ennek keretében közösen szervezünk Gáborért egy kispályás labdarúgó tornát Mindszenten a Tóalj sori sportpályán 2023. február 19-én, vasárnap, amelyre mindenkit szeretettel várunk csapatokat, szurkolókat, segíteni vágyókat, sporttársakat, barátokat!” – írták a fiatalok az esemény internetes közösségi oldalán.

A 17 éves mindszenti fiú, Gera Gábor néhány hónap leforgása alatt került kerekesszékbe. Három éve még a saját lábán ballagott el az általános iskolából. Az első tünetek a 8. osztály végén jelentkeztek, Gábor furcsán kezdte dobálni a lábát. Később állandóan fáradt volt és a lábfejét sem nagyon tudta mozgatni. Édesanyja orvoshoz vitte. Vizsgálatok sora várt Gáborra, mire kiderült, hogy CMT szindrómában szenved. Ez egy genetikai betegség. A CMT-sek izmai, különösen a végtagokban, az évek során fokozatosan meggyengülnek. Nincs rá gyógyszer, csak kezelés, amitől az állapot stabilizálását várhatják. 

Gábor állapota fokozatosan romlott. Bottal járt, majd a kezei is meggyengültek. A 17 éves fiú tavaly áprilisban egy reggel úgy ébredt, hogy nem tudott felülni az ágyban. Azóta kerekesszékes, jelenleg a kézujjait sem tudja kinyújtani. A fiú a szentesi Boros Sámuel Technikum egészségügyi szakára járt, most, az egészségügyi állapota miatt váltott, ugyanazon iskola közgazdasági szakos magántanulója. Az iskola mindenben segíti.

Gábor szülei szeretnék, ha gyermekük állapota stabilizálódna. Ehhez speciális foglalkozásokra van szükség Pécsett, a Borsóházban. A havi több százezer forint kifizetését egyedül nem győzi a két gyermeket nevelő család. Geráék köszönettel fogadják a segítséget a mozgásrehabilitáció finanszírozásához. Számlaszámuk: 11773353-50201990-00000000.

Gábor állapotának javulását támogatják a Mindszenti Sport Club fiataljai is. A focitornát a Tóalj sori pályán február 19-re, vasárnapra tervezik. A nevezési díj 25 ezer forint, amit helyben, készpénzben kell fizetni és a teljes összeget Gábornak adják. Belépőjegy nem lesz, de a kapunál becsületkasszát helyeznek ki, aminek bevételét szintén a Gera családnak ajánlják fel. A jólelkű mindszenti fiatalok 15 csapatra számítanak. A nevezési határidő február 16.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában