Szegedi hírek

2023.02.07. 20:40

Megújult helyen várják a várandósokat

A városi szakorvosi ellátó helyett újra a Szegedi Tudományegyetem gondoskodik Szegeden a terhesdiagnosztikáról és a várandóssággondozásról, valamint a szülészeti és nőgyógyászati, a klimax, és a terhestanácsadás szakrendelésről is. A Szikra sor 5. szám alatt, felújított épületben várják a nőket.

Kiss Anna

Újra az egyetemhez került a várandósgondozás, a Szikra sor 5. szám alatt várják a kismamákat. Fotó: Karnok Csaba

Megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Terhesdiagnosztika és Várandósgondozója a Szikra sor 5. szám alatt, most már ott fogadják a kismamákat, valamint a nőgyógyászati szakrendelésre érkezőket – derült ki a Szegedi Tudományegyetem lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Közölték, a modern, 21. századi elvárásoknak megfelelő rendelő célja az összehangolt, jó minőségű betegellátás.

Németh Gábor, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetője elmondta, a modellváltás óta az egyetem fontos stratégiai célnak tartja a korábban kiszervezett szolgáltatások lehetőség szerinti integrációját, különösen az egészségügy területén. A városi és járási terhesgondozást korábban az önkormányzat Szakorvosi Ellátás és Háziorvosi Szolgálata látta el, azonban a városi egészségügyi integráció során a szakmai felügyelete az egyetemhez került. Tavaly november 25-én azonban lejárt a város és az egyetem közötti szerződés, az SZTE pedig úgy döntött, visszaszervezi a terhesdiagnosztikát és várandóssággondozást, ezzel együtt pedig a szülészeti és nőgyógyászati, klimax és terhestanácsadás szakrendelést is.

Az igazgató arról tájékoztatott, hogy a Szikra sori épületet 65 millió forintból újították fel, valamint 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot és a bútorzatot, ezek beszerzése még folyamatban van. Az intézményben a kismamáknak a laborvizsgálatokon túl CTG vizsgálatra és védőnői konzultációra is lehetőségük van. A kétszintes épületben az ellátás a földszinten zajlik, az emeleten pedig a dolgozók kiszolgáló helységei helyezkednek el. A személyzet 5-6 főállású szakorvosból és hozzávetőlegesen 10 nővérből és védőnőből áll, de a közeljövőben az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar szakvizsgára készülő rezidenseinek is szeretnének itt lehetőséget biztosítani a gyakorlati tapasztalatszerzésre.

A páciensek ellátása előjegyzés szerint történik. Bejelentkezni és információt kérni munkaidőben a recepción lehet a 62/342-420-as telefonszámon, vagy a védőnőkön keresztül a 62/342-410-es, a 62/342-413-as és a 62/342-416-os számon. Írásban a [email protected] címen keresztül érhető el az intézmény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában