Segítik a bajba jutott családokat

2023.02.02. 20:40

Mentik az élelmiszert Vásárhelyen is

T. Sz.

Az élelmiszermentés segítségével 40-45 családot lát el naponta a Kagylóhéj Család és Gyermekjóléti Központ. Fotó: Tábori Szilvia

Száz kilogramm pékáru, zöldség és gyümölcs érkezett adományként csütörtök reggel a vásárhelyi Kagylóhéj Család és Gyermekjóléti Központba, ahol folyamatosan, minden nap osztják a rászorulóknak az élelmiszercsomagokat. Mint azt lapunknak Tóth Bernadett szakmai vezető elmondta: nyolc éve dolgoznak együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel és vesznek részt az élelmiszermentésben. Vásárhelyen két élelmiszer áruházzal és egy gyorsétteremmel vannak folyamatos kapcsolatban. Tőlük előző nap már nem értékesített, de fogyasztható élelmiszereket, illetve készételt kapnak. Ezzel 40-45 családot láthatnak el naponta, 10 és 11 óra között osztják ki a csomagokat, amelyeket a központ munkatársai állítottak össze az aznapi adományokból.

A napi élelmiszermentésen kívül az Élelmiszerbank pályázatai további segítséget jelentenek. Tavaly tizenkétszer kaptunk tőlük tartós élelmiszert, idén már két alkalommal. Utóbb 2 és fél millió forint összértékben, amelyből 690 rászorulónak segíthettünk

 – hangsúlyozta Tóth Bernadett. Hozzátette: nyár végétől érezhetően megnőtt azok száma, akik támogatásért, adományért fordulnak a központhoz. Természetesen minden rászorulónak segítenek.

Mindezen túl a Kapcsolat Központtal közösen indítottak Tartós gondoskodás elnevezéssel egy akciót. Egy olyan krízisalap létrehozásával, amelyből azonnal közvetlen segítséget nyújthatnak a bajba jutott családoknak. Tavaly év végéig majdnem 11 ezer darab élelmiszeradományt gyűjtöttek így össze. Tóth Bernadett hangsúlyozta: továbbra is szívesen fogadják a hozzájárulásokat a Kagylóhéj Központ Andrássy úti, illetve a Kapcsolat Központ Serháztér utcai épületébe.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában