Szülészet

2023.02.16. 13:25

Várja a szentesi kismamákat az orosházi kórház

Az orosházi kórház megkapta a hivatalos kijelölést a szülészeti fekvőbeteg szakellátás és a hozzá kapcsolódó újszülöttellátás biztosítására, valamint a nőgyógyászati fekvőbetegek ellátására - adta hírül a BEOL.

Delmagyar.hu

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Az utóbbi hetekben számos szentesi és környékbeli várandós édesanya kereste fel ellátási igényével az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályát, miután a szentesi kórházban az év eleje óta szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás. Az orosházi kórház megkapta a hivatalos kijelölést a szülészeti fekvőbeteg szakellátás és a hozzá kapcsolódó újszülöttellátás biztosítására, valamint a nőgyógyászati fekvőbetegek ellátására - adta hírül a BEOL. 

A Szentesen található Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztályán január 1-je óta átmenetileg szünetel a fekvőbeteg szakellátás. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) első körben három egészségügyi szolgáltatót jelölt ki az ellátásra, így a szentesiek a szünetelés alatt a hódmezővásárhelyi, a kecskeméti, vagy szegedi kórházakban szülhettek, gyógyulhattak.

– Mivel Orosháza Csongrád-Csanád Vármegye határán fekszik, ezért a szentesi kórház ellátási körzetében élő betegek jelentős részének közelebb van kórházunk, mint a többi kijelölt intézmény. Emellett az Orosháza-Szentes között felújított összekötő út nagyban javítja a két település között élők gyors és biztonságos közlekedését, kórházunk gyors elérhetőségét. Ezért kérvényeztük az NNK-nál, hogy jelöljék ki az orosházi kórházat is a nőgyógyászati és a szülészeti ellátásra. Kérésünknek helyt adtak – jelentette be dr. Duray Gergő, s hozzátette, ha a Szentesen és vonzáskörzetében élő nők Orosházán szeretnék világra hozni gyermeküket, vagy nőgyógyászati szakellátást igénylő panaszukkal Orosházára jönnének gyógyulni, úgy a kórház személyi- és tárgyi feltételei, valamint ágyszám kapacitása ezt lehetővé teszi.

Az átjelentkezéshez befogadó nyilatkozatot kell kitölteni, amit az intézményvezető főorvos ellenjegyez. Kizárólag ennek a birtokában vehetik gondozásba az érintetteket. A nyilatkozatot a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán lehet igényelni, illetve letölthető a kórház weboldaláról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában