Hódmezővásárhely

2023.03.30. 11:00

A városházán maradnának a HMSZ és a HVSZ Zrt. dolgozói

Valószínűleg bevált az összeköltözés, annyira jól érezhették magukat a HMSZ Zrt. és a HVSZ Zrt. munkatársai a városházán, hogy most székhelyváltozást kezdeményeztek. Az előterjesztés csütörtökön kerül a közgyűlés elé.

Kovács Erika

A HMSZ Zrt. és a HVSZ Zrt. székhelye jelenleg hivatalosan a Bajcsy-Zsilinszky utca 70. szám alatt található. Fotó: Kovács Erika

Mint korábban megírtuk, a rezsiárak brutális növekedése miatt a vásárhelyi önkormányzat válságtervet készített. Ennek egyik eleme az volt, hogy a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) és a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. (HVSZ Zrt.) adminisztrációja november 1-jétől a Vámház és a Bajcsy-Zsilinszky utcákról a városházára költözött. Ez az intézkedés 58 főt érintett. Akkor úgy kommunikálta a városháza, hogy emiatt a hivatalban a szokásosnál több előadó lesz egy irodában.

A fűtési szezon a végéhez közeledik, a két városi tulajdonú zrt. adminisztrációja a jelek szerint azonban marad a városházán. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztésben ugyanis Márki-Zay Péter polgármester azt írta, hogy az elmúlt időszak kedvező tapasztalatai alapján a HMSZ Zrt. és a HVSZ Zrt. igazgatósága március 14-én megtartott ülésükön kezdeményezték a székhelyváltásukat a Kossuth tér 1. szám alá, vagyis a városházára. Vállalják, hogy az általuk használt területre arányosan megfizetik a közüzemi díjat. 

Hogy a Vámház- és a Bajcsy-Zsilinszky utcai ingatlanok sorsa mi lesz, erről nem esett szó az előterjesztésben, mint ahogy arról sem, hogy ki lesz a két cég új vezérigazgatója. Mint ismeretes, Molnárné Masir Erika felmondott, a vezérigazgatói posztra pályázatot írtak ki, amire március 20-ig lehetett jelentkezni. 

 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában