Szentes

2023.03.30. 15:46

Alapítványt hozott létre a múzeum

A szentesi önkormányzattól és a hely közgyűjteménytől függetlenül működő magánalapítványt hoztak létre. A Koszta József Múzeumért Alapítvány alapító okiratát csütörtökön írták alá.

M. A.

Gruber László, Irsai Farkas László és Lantos Imre látta el kézjegyével az alapító okiratot. Fotó: Majzik Attila

A Koszta József Múzeum névadójáról elnevezett termében Gruber László teológus, a Szent Anna Plébánia plébánosa, Irsai Farkas László múzeumigazgató és Lantos Imre, a múzeum munkatársa csütörtökön aláírta a Koszta József Múzeumért Alapítvány alapító okiratát. A magánalapítvány célja, hogy pályázati forrásokat is bevonjanak az intézmény vérkeringésébe.

Mint Irsai Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója kiemelte, az alapítvány az önkormányzattól és a múzeumtól függetlenül működik. Célként jelölte meg az alapítvány által szerzett forrásokból a múzeum kommunikációjának megerősítését, a Koszta-örökség ápolását, a Koszta tanya szabadtéri múzeumként való újjáépítését, a Fridrich Fényírda hagyatékának digitalizálását, valamint a Csallány Gábor kiállítóhely és a Péter Pál Polgárház felújításának folytatását. Gruber László hozzátette, az alapítvány a köz javát szolgálja, azon keresztül nagyban tudják majd támogatni a múzeum munkáját.

Elhangzott, a Csallány Gábor Múzeumbaráti Kört is újjáélesztik, az 1971 és 2000 között működő társaság ügyvivője Lantos Imre lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában