Botka László: kiállunk szabadság, a testvériség és az egyenlőség értékei mellett

2023.03.15. 13:00

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra emlékezett Szeged - Galéria

Munkatársunktól

Botka László, Szeged polgármestere: Szabad sajtó nélkül nincs szabad ország, mert felelős kormány és miniszterek nélkül nincsen haladás, mert törvény előtti egyenlőség nélkül nincs szabad és európai Magyarország. Fotó: Török János

A szegedi önkormányzat az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepség 9.15-kor koszorúzással kezdődött Petőfi Sándor és Batthyány Lajos szobránál a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban. Az országzászló ünnepélyes felvonására 9.45-kor került sor a városháza előtt, a Széchenyi téren. A Klauzál téri díszünnepségen Botka László polgármester mondott ünnepi beszédet. 

– Mi szegediek a márciusi ifjak örököseinek tartjuk magunkat. Mi szegediek akár a városunk, akár a hazánk szabadsága került veszélybe a történelem során, mindig elsőként álltunk a csatasorba. Szegeden mindig, minden körülmények között kiállunk szabadság, a testvériség és az egyenlőség értékei mellett, mert tudjuk, hogy csak akkor fejlődhet otthonunk, ha megőrizzük önállóságunkat és a szabadságért egymással összefogva harcolunk. Ez városunk sikerének a záloga. Hiába szorongatnak minket felülről, hiába próbálják megmondani, mi a jó és rossz nekünk, mi nem engedünk a 48-ból. Kiállunk a márciusi ifjak követelései mellett, kiállunk a szabad, európai, szolidaritás Szeged mellett, mert szabad sajtó nélkül nincs szabad ország, mert felelős kormány és miniszterek nélkül nincsen haladás, mert törvény előtti egyenlőség nélkül nincs szabad és európai Magyarország – fogalmazott beszédében a polgármester.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában