Szegedi hírek

2023.03.30. 16:40

Behódolt Botka László Gyurcsány Ferencnek a KDNP szerint

Elfoglalta Szegedet a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció a KDNP szegedi frakcióvezetője szerint. Haág Zalán emlékeztetett, hogy volt egy időszak, amikor Gyurcsány Ferencet egészen egyszerűen kiretusálták a városházi kiadványokból Botka László fotója mellől, most azonban változott a helyzet, és Botka a hatalomért behódolt a DK elnökének.

Suki Zoltán

Botka László hivatalosan is Gyurcsány Ferenc embere. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Gyurcsány Ferenc és csapata a héten megmutatta, ki az úr a városháznál. A szabad királyi Szeged sohasem látott olyan hűbéruraságot, aki a város kapuját átlépve ilyen magabiztossággal mutatta meg, hogy Szeged első emberét vazallusának tekinti, és a szabad királyi Szeged első embere sohasem hódolt be senkinek – mondta lapunknak a KDNP szegedi elnöke, és frakcióvezetője.

Haág Zalán ezzel arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója Szegeden tartotta két napos kihelyezett ülését, és a párt elnöke bejelentette, hogy Botka Lászlót támogatják a jövő évi önkormányzati választáson.

Haág Zalán szerint, ha valakinek Botka László testbeszéde nem lett volna elég árulkodó a Gyurcsány Ferenccel szervezett találkozón, az egy sajtótájékoztatón kaphatta meg az információkat.

A frakcióvezető kijelentette, hogy ott kürtölték világgá: Botka László hivatalosan is Gyurcsány Ferenc embere.

– Nincs még egy polgármester a vidék Magyarországán, aki hagyta volna, hogy ország-világ előtt így megalázzák, és saját városában mindenkinek tudtára adják: újra behódolt Gyurcsány Ferencnek – ráadásul mindezt a hatalomért.

Haág Zalán emlékeztetett, hogy volt egy időszak, amikor Gyurcsány Ferencet egészen egyszerűen kiretusálták a városházi kiadványokból Botka László fotója mellől. Ráadásul szerinte Botka László nem törődik a város ügyeivel, azt a helyettesének kinevezett Binszki Józsefre, a Gyurcsány-párt alpolgármesterére bízza.

Hozzátette azt is, hogy akárcsak annak idején a Gyurcsány-kormány, gazdaságfejlesztés helyett a megszorítások politikáját folytatják, legyen szó a szegedi vállalkozók, az IKV-s bérlők és az autóval parkolók megsarcolásáról, vagy épp önkormányzati lakást bérlő pedagógusok, egészségügyi dolgozók utcára tételéről.

– Ahogy annak idején a Gyurcsány-kormányt, a gyurcsányi vezetésű önkormányzatot is a törvénytelen működés jellemzi, amint azt a nyolcadjára is törvénytelen lakásrendelet megalkotásánál vagy az óvodák jogellenes és szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó bezárásánál láthattuk – mondta a frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában