Szeged

2023.03.29. 19:01

Bemutatkoztak az SZTE tengerentúli, francia partneregyetemei - Galéria

Nyolc tengerentúli, francia egyetem mutatkozott be szerdán a Szegedi Tudományegyetem információs napján.

Munkatársunktól

Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes elmondta, az SZTE nemzetközi kapcsolatai soha nem voltak olyan széles körűek, mint napjainkban. Fotó: Karnok Csaba

Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes elmondta, az SZTE nemzetközi kapcsolatai soha nem voltak olyan széles körűek, mint napjainkban, minden kontinensen vannak partnerintézményei. A szegedi egyetem akadémiai közösségét régóta szoros tudományos együttműködés köti össze a francia partnerintézményekkel, francia oktatókkal és kutatókkal, az együttműködés azonban korábban főleg Franciaország európai területeire terjedt ki. 

– Az Európán kívüli francia régiók sok szempontból rendkívüli földrajzi és természeti sajátosságokkal, és ebből adódóan kutatási és képzési együttműködési lehetőségekkel bírnak. Ezek feltárását célozza a Szegedi Tudományegyetem azon szándéka, hogy a kölcsönös előnyök alapján kutatási és oktatási együttműködést építsen ki a fenti régiók felsőoktatási intézményeivel – mondta a rektorhelyettes. 

A szakmai kapcsolatok az agrártudomány mellett biológiai, egészségtudományi és idegennyelvi területekre is kiterjedtek. A szerdán bemutatott kooperációban a Természettudományi és Informatikai, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, valamint az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar érintett. 

A rendezvényen rész vett József Judit, a Párizsi Magyar Nagykövetség első beosztottja, Alexis Rusinek, a Magyarországi Francia Nagykövetség tudományos és együttműködési attaséja, továbbá Somogyi Norbert, a Párizsi Magyar Nagykövetség TéT-attaséja is. 

 

 

 

 

Címkék#SZTE#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában