Szegedi hírek

2023.03.24. 18:10

Díjazta a város a tehetségeket - Fotók

Pénteken adták át a Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért díjakat a városházán. Idén is 3 diák és 3 pedagógus vehette át az elismerést.

T.K.

Idén is három tehetséges diákot és a tehetséggondozásban kiemelkedő három pedagógust díjazott az önkormányzat. Fotó: Karnok Csaba

Bartók Béla születése napján immár 2006 óta ünnepeljük a Tehetség Napját hazánkban. A Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezéséhez Szeged elsők között csatlakozott, immár 17 éve díjaz az önkormányzat 3 tehetséges fiatalt és felkészítő tanáraikat. Az országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő helyezést elért tanulók és tanáraik egy-egy emlékplakettet és 100-100 ezer forintot vehettek át. Az idei elismeréseket péntek délután adták át a városházán.

Kozma József, a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke beszédében kiemelte, a tehetség egy életpályát alapozhat meg, melyet kezdetben a család és a pedagógusok, később a környezet támogat. 

Idén is nagyon nehéz volt kiválasztani hármat a sok remek képességű diák közül. Remélem, hogy Szeged ifjú tehetségei és felkészítőik sokáig emlékezni fognak erre az ünnepségre és ez a nap saját tehetségükbe vetett büszke hitüké lesz 

– tette hozzá.

A Szeged Ifjú Tehetsége díjat idén Fülöp Csilla, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium matematika tagozatos diákja vehette át elsőként, aki matematika OKTV győztes, az Európai Leány Matematika Diákolimpián aranyérmes, a Közép-európai Nemzetközi Diákolimpián abszolút 2. helyezést ért el, de informatikából is országos 3. helyezett és az európai leány diákolimpián bronzérmes volt. Ugyanezt a díjat vehette át Haluska Lara Jázmin, a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola és AMI ének-zeneművészet szakos diákja, aki csak az elmúlt évben 14 nemzetközi hegedűversenyből 10-et nyert meg, de fellépett már Amerikában is. A harmadik díjazott Muhel Marcell István, a Szegedi SzC Kőrösy József Közgazdasági Technikum 12. osztályos tanulója, aki az országos gépíróversenyt két egymást követő évben is megnyerte, és a hollandiai gépíró világbajnokságon is 2. lett. 

Szeged Ifjú Tehetségéért díjat vehetett át idén Erdeiné Domonkos Anikó, a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény testnevelő tanára, Krizbai Imréné, a Szegedi SzC Kőrösy József Közgazdasági Technikum digitális kultúra, illetve gyors- és gépírás tanára, valamint Némethné Balázs Katalin, a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium nyugalmazott magyartanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában