Szegedi hírek

2023.03.10. 16:15

Egyetemi színházak érkeznek Szegedre

delmagyar.hu

Négy napig az egyetemi színház lesz a főszerepben. Fotó: Gémes Sándor

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót, melynek eseményeit idén március 15. és 18. között tartják meg. A programsorozat a Volt egyszer egy Szegedi Egyetemi Színpad című nosztalgikus emléknappal kezdődik, melyet Paál István tiszteletére szerveznek. Árkosi Árpád színházi rendező a pénteken tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Radnóti Kávéházban 15 órakor kezdődő megnyitó majd könyvbemutató után egykori alkotók közreműködésével emlékeznek performansz keretében a Szegedi Egyetemi Színpad legjelentősebb előadásaira. 

A cél az volt ezzel az ingyenes programmal, hogy ne csak egy nosztalgikus visszaemlékezés legyen, hanem szakmai megemlékezés is erről a korszakról 

– mondta. A március 15-i nap zárásaként az Auditórium Maximumban Petőfi tematikával szerveznek egy estet, ami során látható lesz többek között a Petőfi Rock című rockopera is.

Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó 20 éves jubileumát ünneplik ebben az évben. Varga Norbert művészeti vezető elmondta, ennek apropóján a programokra 2020 forintért lehet jegyet váltani. A találkozóra Debrecenből, Pécsről és Budapestről is érkeznek egyetemi színházak, a műfajok pedig igen sokrétűek lesznek: trash, filmadaptáció és dokumentumjáték is szerepel a kínálatban. Az előadásokat, melyeket multifunkcionális terekben mutatnak be, szakmai beszélgetések is kísérik majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában