Üléseztek a képviselők

2023.03.30. 12:26

Egyházi tulajdonba került az iskola Csongrádon

Megtartották márciusi rendes testületi ülésüket a képviselők: többek között arról is döntés született, hogy törlik a kollégiumi feladatellátást a Széchenyi István Általános Iskola alapdokumentumából, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát pedig tulajdonba adják a Szeged-Csanádi Egyházmegye részére. Arról is határoztak, hogy ki üzemeltesse a kishajó kikötőt.

M. A.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye tulajdonába kerül a katolikus iskola. Fotó: Majzik Attila

Az ülés nyitányaként Gyovai Zsolt a belváros parkolási helyzetének rendezését javasolta napirend előtti felszólalásában. A képviselő szerint a parkolás időbeni korlátozásával lehetne javítani a posta és a butikok környékének problémáján. Bedő Tamás polgármester válaszában rámutatott, hogy a környéken jelentős változások várhatók, a városközpont rehabilitációja részeként plusz parkolókat alakítanának ki a környéken. Az erre fedezetül szolgáló pályázatok ősszel nyílnak meg, és a polgármester abban bízik, hogy egy éven belül elkezdődhetnek a munkák is.

A városvezető emellett megköszönte Laczkó Zsolt képviselő fáradozását a Holt-Tisza vízellátásának megoldásában, valamint Gyovai Gáspár alpolgármester segítségét ugyanebben az ügyben, illetve köszönetét fejezte ki Murányi László képviselőnek is, aki a bökényi kút meghibásodásának gyors elhárításáért járt közben.

A város iskoláival kapcsolatban döntés született arról, hogy törlik a kollégiumi feladatellátást a Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szakmai alapdokumentumából, mivel a kollégiumban a covid-járvány óta gyakorlatilag nincs bentlakó diák. Emellett azt is elfogadta a testület, hogy a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát tulajdonba adják a Szeged-Csanádi Egyházmegye részére, erre egyébként egy törvénymódosítás kötelezte az önkormányzatot.

A képviselők zárt ülésen határoztak a kishajó kikötő üzemeltetési pályázatának elbírálásáról. A zárt ajtók mögött folyó hosszas vita végén eredményesnek nyilvánították a pályázati eljárást, a jövőben László György üzemelteti a csongrádi kishajó kikötőt.

 

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában