Karsai Éva is felmondott, még egy évig sem bírta a vásárhelyi polgármester mellett

2023.03.08. 13:57

Felmondott a vásárhelyi jegyző

Megint felmondott Hódmezővásárhelyen a jegyző. Karsai Éva a szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be, hogy távozik a hivatalából. Április 10-től sem jegyzője, de még aljegyzője sincs a városnak.

Kovács Erika

Archív Fotó: Török János

Az elmúlt öt évben, amióta Márki-Zay Péter a polgármester, gyakran változott a jegyzők személye a városházán, akik az önkormányzat életében a törvényesség őrei és a hivatalvezetői feladatokat is ellátják. 

Márki-Zay 2018. februári polgármesterré választása után Korsós Ágnesnek, aki 40 évig szolgálta a várost, furcsa körülmények között kellett távoznia. Az új polgármester két hét után felmentette. Őt követte a poszton Varga Ildikó, aki 2019 végén felmondott. Tatár Zoltánt 2020. június 15-én nevezte ki jegyzővé a polgármester, de az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása körül kirobbant botrány miatt tavaly februárban lemondott. Végül többedik próbálkozásra sikerült új jegyzőt választani, a korábbi aljegyző, Karsai Éva személyében, aki még egy évet sem bírt ki Márki-Zay Péter mellett. Karsai Éva szerdán jelentette be hivatalosan a távozását, amit már hónapok óta rebesgettek a városházán. Erről a városháza gyorshírszolgálata is beszámolt.

„Ma az összes alkalmazottnak tartott összaparátusi értekezleten jelentette be dr. Karsai Éva, hogy február 10-től felmondási idejét tölti, utolsó munkanapja április 9-én lesz. Indoklásul – bár nem lett volna kötelező mindenkivel közölnie – azt mondta, hogy a családja miatt gondolkodott sokáig felmondásán. Két kisgyereke mellett szeretne ugyanúgy 100 százalékos teljesítményt nyújtani, mint ahogyan azt a hivatalban tette. Karsai Éva azt is elmondta, hogy a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést.”

Április 10-től tehát ismét nincs jegyzője Hódmezővásárhelynek, és a közös hivatal miatt Mártélynak sem. Bonyolítja a helyzetet, hogy a megyei jogú városnak aljegyzője sincs, azt is hónapok óta keresi az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában