Szeged

2023.03.16. 12:30

Foghíjas lesz a szegedi napvitorla

Ismét lesz napvitorla a szegedi Kárász utcában a nyáron, de most hosszabb szakaszon mint tavaly – mondta Szeged zöldtanácsnoka csütörtöki sajtótájékoztatóján a Klauzál téren.

S. Z.

A Széchenyi tér felé eső szakaszon kezdik a munkát. Fotó: Karnok Csaba

Mihálik Edvin hozzátette, hogy az első szakaszt a kivitelező már elkezdte kiépíteni. Ez a Klauzál tértől a Széchenyi térig tart majd. Ez várhatóan május elejéig el is készül. Utána a Klauzál tértől a Dugonics tér felé tartó szakasz következik. Erre az utcarészre azonban nem teljes hosszában tesznek ki napvitorlákat. Az utca közepe felé egy üveghomlokzatú ház van, arra egészen egyszerűen nem lehet felszerelni a tartószerkezetet. 

Fotós: Karnok Csaba

Az viszont már érdekesebb, hogy miért marad ki az Acapella cukrászda épülete a sorból. Kérdésünkre, hogy miért nem lesz egybefüggő a napvitorla ott ahol lehetne Mihálik Edvin azt válaszolta, hogy nem szeretnének egy „csőszerű képződményt létrehozni” és szerinte a hangulat is jobb, ha vannak foghíjak a napvitorlában. Információink szerint viszont a sarki épület tulajdonosa egészen egyszerűen nem engedte, hogy napvitorlát szereljenek a házra.

A többi helyen természetesen lesz árnyékoló, és a tavalyit is visszaszerelik. A napvitorlák alatt egyébként valóban elviselhetőbb a kánikula. A zöldtanácsnok azt is elmondta, hogy tavaly sokan panaszkodtak a vásznak színére. Ezen idén változtatnak majd, de továbbra pasztellszíneket alkalmaznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában