Szeged

2023.03.09. 15:20

Idős férfin próbál segíteni a képviselő

Suki Zoltán

Nem kell az utcára mennie a bérlakásban lakó férfinek. Fotó: Gémes Sándor

Kitenne az utcára az IKV az önkormányzati lakásából egy idős szegedi férfit, mert a város ingatlanos cége szerint nem tartja megfelelően karban a lakást. Csakhogy erre se pénze, se ereje sincs.

Egy idős férfi a fogadóórámon keresett meg azzal, hogy veszélyes került a lakhatása, legalábbis ezt üzente meg neki levélben az IKV 

mondta lapunknak Chovanecz Kata. A szegedi Fidesz önkormányzati képviselője megmutatta azt a levelet is, amit a város ingatlankezelő cége küldött a belvárosban lakó férfinek.

Ebben az áll, hogy a lakás bérlője „elzárkózott a karbantartási kötelezettsége alól”, és ha ennek nem tesz eleget, akkor kitehetik a lakásából. Ezt egyébként statikai hiba miatt tagadta meg, mert a falak repednek, aminek nem ő az oka.

Fotó: Gémes Sándor

A képviselő által nyilvánosságra hozott levélben arról van szó, hogy ki kellene festeni március 30-ig a 60 négyzetméteres bérlakását.

Ezzel egyébként nem is lenne probléma, az IKV ezt minden bérlőjénél előírja, vagyis elvileg tudható, hogy időközönként fel kell újítani legalább valamilyen szinten a bérlakásokat. Csakhogy vannak olyan ingatlanok, amelyek a férfiénél lényegesen rosszabb állapotban vannak. Konkrétan tele vannak szeméttel, és már a szomszédban lakók is panaszkodnak rá, az IKV ebben az esetben viszont az ott lakók szerint nem tesz semmit.

Fotó: Gémes Sándor

A mostani probléma viszont Chovanecz Kata szerint megoldódott. A felhívására többen is jelezték, hogy munkával, és anyagokkal is segítenek megmenteni a kilakoltatástól a férfit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában