Szegedi hírek

2023.03.01. 14:00

Jelzőlámpát kérnek a Szent György térhez a szülők

K. A. R.

Veszélyes az átkelés a Szent György téri kereszteződésben. Fotó: Karnok Csaba

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy több aggódó szülő kereste meg lapunkat annak kapcsán, hogy gombnyomásra működő jelzőlámpát szeretnének a Vásárhelyi Pál útra a Volán székházához azért, hogy biztonságosan át lehessen jutni a túloldalra a gyalogos-átkelőhelyen keresztül. Erre a cikkünkre reagálva kaptunk egy újabb levelet egy újabb szülőtől, aki arról számolt be, hogy a József Attila sugárút és a Szent György tér kereszteződésbe is hasonlóra lenne szükség. Ott három iskola is található, azonban nem biztosított a fiatalok számára az úttesten történő biztonságos átjutás.

Olvasónk jelezte, már 30 évvel ezelőtt is érdeklődtek arról, hogy lehetne-e jelzőlámpát kihelyezni oda, azonban a kérelmüket elutasították, mondván, csak 2 sávos az út, nem indokolt a lámpa kihelyezése. Megjegyezte, buszok, autók, villamosok közlekednek ott, reggelente és délután, a tanítási órák után káosz van a kereszteződésben.

Az ügyben megkerestük mi is a szegedi önkormányzatot, ahol arról érdeklődtünk, hogy terveznek-e jelzőlámpát kihelyezni az említett kereszteződésbe, vagy bármilyen módosítást tesznek-e annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen ott az úttesten történő átkelés. Érdemi választ azonban nem kaptunk, levelükben csupán felsorolták a korábbi fejlesztéseket, valamint megírták, hogy azért jut kevesebb a közlekedési beruházásokra, mert elvették tőlük a gépjárműadó-bevételt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában