Szeged

2023.03.31. 16:40

Kifogott az óraállítás a parkolóautomatákon

Hétfő reggel a szemfüles autósok észrevehették, hogy a parkolóautomaták egy része nem állt át a nyári időszámításra. Ez pedig különös helyzetet eredményezett: a kiadott parkolószelvények már megváltásukkor lejártak, vagy csak nagyon rövid ideig voltak érvényesek, hiszen az azokon feltüntetett parkolási idő végét jelző időpont egy órával korábbra szólt.

delmagyar.hu

Az parkolóautomaták hétfő délelőtt még nem tudták, hogy áttértünk a nyári időszámításra. Fotó: Gémes Sándor

Az ügyben még aznap megkerestük az automatákat üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft.-t, amelytől csütörtökön kaptunk választ. Mint írták, a technikai problémát már a hétfői üzemkezdet alkalmával észlelték és napközben folyamatosan dolgoztak az elhárításán. Ennek eredményeként nagyjából délután fél 3-ra valamennyi automata jól működött. Sümeginé Törőcsik Tünde megbízott közkapcsolati irodavezető elmondta, a parkolóautomaták nyári időszámításra való átállítását célzó központi szoftverfrissítés technikai hibából adódóan nem futott le mindegyik eszközön. 

Meg kell jegyeznünk, hogy ebben az esetben több szolgáltató informatikai rendszerének összehangolására van szükség, amely a hétfőn előforduló esethez hasonló nehézséggel járhat. Természetesen az észlelt hibából adódóan parkolási pótdíjazás nem történt 

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában