Nagymágocs

2023.03.20. 20:00

Megjavították az elrepedt csúszdákat

Nagymágocson újra használhatók a játszótéri csúszdák. A megrepedt játékelemeket egy helyi lakos javította ki, méghozzá ingyen.

Kovács Erika

Most már jó a csúszda a Szentesi úti játszótéren is. Fotó: Kovács Erika

A településen egyre több a kisgyermek, egyrészt nőtt a születések száma, illetve több gyermekes család költözött Nagymágocsra. Ezért is fordítanak nagy figyelmet a játszóterekre. Most azonban a Szentesi úti és a Mátyás király utcain két csúszdát is tönkretettek a kamaszok.

A két játékvár csúszdája használhatatlanná vált. Ezeknek a játékoknak meghatározott a teherbírásuk, kisebb gyerekekre tervezték, vagyis például egy erőből elrugaszkodó 17 éves, egészséges kamasz alatt megtörhetnek a játékelemek. Főleg, ha többen vannak. Így történt ez a két említett játszóterünkön is a közelmúltban

 – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, Nagymágocs polgármesterétől. Az önkormányzat gyorsan intézkedett a balesetveszélyes játékok megjavíttatásáról, mivel a jó idő beköszöntével megnőtt a játszóterek látogatottsága.

A korábban az önkormányzatnak több munkát is elvégző helyi vállalkozó, Juhász Róbert ingyen javította meg a két csúszdát.

Köszönjük a vállalkozó segítségét a szülők és a gyerekek nevében is, most már újra minden játszóeszköz használható. A játszóterek a 14 év alattiak birodalmai. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Egyébként 2-3 fiatal volt, aki a játszótéren fitogtatták az erejüket 

– emelte ki Szebellédi Endre. Hangsúlyozta, igyekeznek a kamaszoknak is minél több szabadidő eltöltésére alkalmas helyet kialakítani. Például a könyvtárban is van kamasz sarok. Újraszerveződött a helyi futballklub is, ahol 50 gyerek kezdett focizni. Terveznek egy fitnesz parkot is, emellett az önkormányzat szívesen fogadja az egyéb ötleteket, amelyek a kamaszok részéről merülnek fel.

Ugyancsak a játszóterekhez kapcsolódó hír, hogy hamarosan fásítanak a Jókai utcai játszótéren. A kapásfalui játszótér felújítását is tervezik, ám erre még várni kell. Ennek oka az, hogy a játszótér alatti terület az államé, nem pedig az önkormányzaté. A település kérte az ingyenes tulajdonba adását, és úgy tűnik, az egy éve tartó folyamat hamarosan pozitívan zárul. Addig az önkormányzat jelképes bérleti díjat fizet az államnak. Ha Nagymágocsé lesz a terület, fejlesztik a játszóteret.

 

Képalá: Most már jó a csúszda a Szentesi úti játszótéren is. Fotó: Kovács Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában