Szegedi hírek

2023.03.28. 15:31

Mihálffy: el a kezekkel Szegedtől és a Homokhátságtól

Szeged és a Homokhátság sem kér Gyurcsány Ferenc újabb provokációjából – szögezte le keddi sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla. A 2-es számú választókörzet országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a szegediek és a homokhátiak nem kérnek a megszorítások és a hazugság politikájából, nem kérnek Gyurcsány Ferencből és pártjából sem.

Kiss Anna

Az országgyűlési képviselő szerint Szeged nem kér a Gyurcsány Ferenc újabb provokációjából. Fotó: Török János

A Gyurcsány-párt elérkezettnek látta az időt, hogy a hatalomátvételt fesztiválhangulatban demonstrálja ezen a héten Szegeden. Parlamenti frakcióüléssel, az egyetemet és a Homokhátságot érintő programokkal, sőt szemétszedéssel és bulival is készül, szemléltetve, hogy uralni kívánja a várost és a vidéket 

– közölte keddi sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP).

Szerinte Gyurcsány Ferenc a héten szimbolikusan is átveszi a szegedi baloldal és a szegedi városháza irányítását. Mihálffy jelezte, a Gyurcsány által vezetett Demokratikus Koalíció adja immáron a Botka László helyettesét a városházán, de egyre több kulcsfontosságú pozíciót kaparint meg magának.

A szegediek és a Homokhátságon élők azonban nem felejtenek, emlékeznek még arra, hogy a Gyurcsány vezette és Botka László által támogatott baloldali kormány saját szavaival szólva „hazudott reggel, éjjel, meg este”, és olyan „böszmeséget még senki sem csinált”, mint amit ők csináltak. De emlékeznek a gyurcsányi terrorra is, amikor békés tüntetőket, egyetemistákat és családanyákat, turistákat és járókelőket vertek agyba-főbe Gyurcsány rendőrei. Többeket egy életre megnyomorítva csak azért, mert élni merészeltek demokratikus jogaikkal vagy épp véletlenül „rossz helyen”, a pesti utcán vagy épp egy étteremben merészeltek tartózkodni

 – részletezte Csongrád-Csanád vármegye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője.

Mihálffy figyelmeztetett, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként adó- és járulékemelést, ingatlanadót, vizitdíjat és kórházi napidíjat, brutális és folyamatosan növekvő villany-, távhő- és gázárakat kínált a szegedieknek és a Homokhátságon élőknek. Hozzátette, országosan 3 ezer orvost és 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el, és komoly forrásokat vontak ki az egészségügyből.

 14 ezer tanárt és 1200 óvónőt rúgtak ki munkahelyéről, 1000 településen szűnt meg a helyi iskola, és csaknem 300 óvodát is bezártak. Vasúti szárnyvonalakat szüntettek meg, így mintegy 1000 kilométeren szűnt meg a vasúti közlekedés. Megnyirbálták az egyetemisták utazási kedvezményét, egyetemi tandíjat vezettek be, fizetős lett az óvodai és bölcsődei étkeztetés, devizahitel-csapdába kergették magyarok millióit, visszavágták a szociális juttatásokat, elvették a 13. havi nyugdíjat. Eladósították az önkormányzatokat, a munkanélküliség soha nem látott módon megnőtt 

– emlékeztetett.

Mihálffy leszögezte, Szeged és a Homokhátság nem kér a megszorítások és a hazugság politikájából, nem kér Gyurcsány Ferencből és pártjából. Nem kér a guruló dollárokért külföldi érdekeket szolgáló baloldali politikusokból, nem kér Gyurcsány Ferencből, aki politikai játszótérként tekint Szegedre. Megjegyezte, Szeged és a Homokhátság sokkal többet érdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában