Szegedi hírek

2023.03.14. 12:30

Titkos egyetemi helyiségekbe pillanthatunk be

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Olyan „titkos" egyetemi helyiségekbe pillanthatunk be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriportereinek köszönhetően, ahová az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést. A laboroktól a műtőkig, számos érdekes hely tárulkozik fel az egyetemi fotósok fényképein keresztül, amelyekből kedden kiállítás nyílt.

Az eseményen Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója elmondta, a megnyitó mellett a kedd délelőtt a köszönömről is szól, hiszen a sajtósok, a fotósok és az újságírók mindig rohannak, nincs idő egy kávéra sem, ezért most szeretnének megállni és köszönetet mondani nekik. Hozzátette, az egyetemen oktatnak, kutatnak és gyógyítanak, a születéstől a halálig ellátásban részesítik az embereket, mindennek pedig a sajtó munkatársai viszik hírét, ők azok, akik az eredményeket, az egyetemen zajló munkát megismertetik a közvéleménnyel.

Bene Tamás köszönetet mondott az objektivitásért, a folyamatosan küldött kérdésekért és a kiegyensúlyozott tájékoztatásért is. Úgy véli, ezek rendkívül fontos társadalmi feladatok.

A magyar sajtó napja előtt megnyitott tárlat egyébként tavaly az Őszi Kulturális Fesztiválon debütált, a mostani megnyitóra viszont kibővült az anyag, újabb képekkel és az egyetemi sajtó történetét bemutató plakátokkal egészítették ki a kiállítást.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában