Szegedi hírek

2023.03.02. 14:30

Újabb trafiboxokat telepítettek Szegeden

Munkatársunktól

Már a látvány is lassításra készteti az autósokat. Fotó: Karnok Csaba

A már meglévő kettő mellé most három új trafiboxot telepített a szegedi önkormányzat a rendőrséggel közösen – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Avramov András. Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy tíz új mérőhelyet is kialakítanak, amelyekre bármikor áthelyezhetők a sebességmérőket tároló dobozok. Szőregen három helyen alakítottak ki trafibox állványt, a két óvoda és az iskola mellé telepítették azokat. A képviselő hozzátette, elsősorban a gyerekek biztonsága volt a céljuk.

A sajtótájékoztatón részt vett Kardos László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője is. Az alezredes arról beszélt, hogy a meglévő traffiboxokkal kapcsolatban jó tapasztalataik vannak, a dobozoknak önmagukban is visszatartóerejük van. Ez azért is fontos, mert a balesetek nagyobb része továbbra is gyorshajtás miatt történik. A boxokban elhelyezett sebességmérők a közeledő és a távolodó járművek sebességét egyaránt tudják mérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában