Az önkormányzat a pályázati forrás mellé 16 millió forint önerőt biztosít

2023.03.23. 08:40

Utat épít Székkutas a Rárósi út felé

Kovács Erika

A kivitelezés a nyári hónapokban válik látványossá. Fotó: Kovács Erika

A tervek szerint még idén elkészül a Székkutas és Nagymágocs közötti utat a hódmezővásárhelyi Rárósi úttal összekötő út 4,2 kilométeres, székkutasi része. Az önkormányzat a pályázaton elnyert forrás mellé 16 millió forint önerőt is hozzátesz.

Szél István, Székkutas polgármestere lapunk megkeresésére elmondta, pályázaton 289 millió forintot nyertek a zúzott kőből készülő mezőgazdasági út építésére. A székkutasiak a mintegy 20 kilométeres szakasz rájuk eső részét építik meg, aminek hossza 4,2 kilométer. Az út a Székkutast és Nagymágocsot összekötő, nemrég felújított út Csicsatér utáni részén kezdődik majd.

Ez egy meglehetősen forgalmas földút, nagyon sok gazda használja. A nyomvonal ezen halad majd. Egyelőre aszfaltborítást nem kap, egy megerősített alappal ellátott, zúzottköves út lesz

 – mondta Szél István, Székkutas polgármestere. Hozzátette, a képviselő-testület kiválasztotta a közbeszerzés nyertesét. A depóniák kiépítése is megkezdődött. A kivitelezés zöme június, július és augusztus hónapokban várható. Vagyis idén ősszel már használható lesz az új út.

Az út elkészítése szerepel a Hódmezővásárhely és környéke 117 kilométeres kerépárút-építési projektben, aminek a székkutasi részét mi most egy másik forrásból megvalósítjuk. Bízunk benne, hogy abból a forrásból a vásárhelyi önkormányzat elkészítteti majd az aszfaltburkolatot

 – mondta Szél István.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában